Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Drogleszámolás: 15 éves az áldozat

Szerbia - A hét elején került összetűzésbe két fiatal egy belgrádi panel lépcsőházában. Egyikük, egy mindössze 15 éves fiú a mellkasába kapott egy golyót a vita végén. A golyó a srác mellkasát átszakítva egy lakás szekrényében kötött ki.
A tizenöt éves srác támadója éppen csak nagykorú, mindössze 18 éves.  Az elsődleges feltételezések szerint drog miatt került sor a lövöldözésre.

A támadót a rendőrség a lövés után röviddel elfogta. A meglőtt fiút kórházba szállították, eltávolították a lépét, és megműtötték a gyomrát.
A lövés éjfél körül dördült el. - Kiléptem a lakásból, és láttam, hogy két fiatalember jön le a lépcsőn. Egyikük sérültnek tűnt, de nem volt vér
sehol, így visszamentem a lakásba - mesélte egy szemtanú a Blicnek.

A két fiú találkozott a házmesterrel is, aki a bejárati ajtónál állította meg őket. Neki az idősebb srác azt mondta, barátja részeg, és petárdát
robbantott. Most viszi haza. - Furcsa volt, hogy mintegy 10 perc múlva a nagyobbik fiú egyedül jött vissza, és barátnőjével együtt távozott a házból - tette hozzá a házmester.

Közben az a lakó, akinek a szekrényében állt meg a lépcsőházban kilőtt golyó, értesítette a rendőrséget. - Lövést hallottam, elindultam a lépcsőház felé, de mikor megláttam a lyukat az ajtón, földbe gyökerezett a lábam. Szerencsére a lövés pillanatában nem voltam abban a szobában, ahová végül becsapódott a lövedék - mesélte a szomszéd a lapnak.

A rendőrség másnap reggel tért vissza a belgrádi panelházba. Magukkal hozták a lövöldözőt és barátnőjét is. A lakók a Blicnek elmondták:
bár sejtették, hogy a srácok kábítószeresek, és droggal kereskednek, nem hitték volna, hogy idáig fajul a dolog.

Noha mindig történnek incidensek, és a szerb sajtó időről időre "tini drogháborút" emleget, még sosem fordult elő, hogy kábítószer miatt egy fiatalkorút meglőjenek Belgrádban. A rendőrségi források szerint sok összecsapás van, de lőfegyver nem szokott előkerülni a tinédzserek drogügyleteinél. Leginkább azért nem, mert az ilyen fiatalok általában csak futárfeladatokat teljesítenek kis fizetségért. A Blic informátora
kiemeli: Belgrádban mind gyakrabban fordul elő, hogy tizenévesek keverednek drogügyletekbe. Ők legtöbbször idősebb dílereknek dolgoznak. Szerinte a külvárosokban szinte toborozzák a tiniket a bandák. A fiatalok általában a pénz és a "dicsőség" miatt szállnak be a bizniszbe. A törvény túl elnéző a gyermekbűnözőkkel szemben, és ezt ők is tudják. Mivel nem kerülhetnek börtönbe, gyakran a "nagyok" bűneit is átvállalják - mondta a Blicnek a rendőrségi ember.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felháborodás egy brüsszeli kiállítás miatt

Hatalmas felháborodást váltott ki az uniós tagországok körében egy Brüsszelben megnyílt kiállítás. A… Tovább olvasom