Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Dubaji gyilkosság - A Moszad csak a kormányfőnek van alárendelve

Jeruzsálem - Az izraeli hírszerzés, a Moszad csak a kormányfőnek van alárendelve, csak tőle kell engedélyt kérnie műveleteihez, és a miniszterelnök még csak tájékoztatni sem köteles kormánya tagjait - közölte vasárnap Benjámin Ben-Eliézer ipari miniszter, volt védelmi miniszter.
Mindazonáltal a munkapárti miniszter nyilatkozatával nem lett kisebb a bizonytalanság azt illetően, hogy ki áll a Hamász radikális palesztin szervezet katonai parancsnokának meggyilkolása mögött.

Mahmúd Abder-Raúf el-Mabhúhot január 20-án dubaji szállodai szobájában ölték meg, többek szerint a Moszadra jellemző módszerrel. A gyilkosságot elkövető csoport több tagja létező személyek - többnyire Izraelben élő kettős állampolgárok - nevére kiállított, de hamis európai útlevelet használt. Izrael mindeddig elzárkózott attól, hogy bármilyen felvilágosítással szolgáljon, és nem ismerte el, de nem is cáfolta, hogy a Moszad keze lenne a dologban.

Nem tudom, hogy mi tettük-e, számomra az akció eredménye a fontos - jelentette ki Ben-Eliézer. Mint mondta, nem tart attól, hogy az ügynek kínos nemzetközi következményei lennének Izraelre nézve. Természetes, hogy a világ izgatottan reagál egy ilyen "drámai" eseményre, de fél év múlva már senki nem fog beszélni róla - vélekedett a volt védelmi miniszter hozzá.

Olvasóink írták

  • 1. dodó 2010. február 21. 17:50
    „Az USA továbbra is hatalmas összegekkel támogatja Izraelt, gazdasági és katonai segélyben részesíti, és fedezi a zsidó állam haderejének háborús bűncselekményeit és a palesztinok ellen elkövetett gaztetteit. Az USA az amerikai zsidó szervezeteknek nyújtott nagyvonalú adókedvezmények révén nagy mértékben elősegíti a Ciszjordániában és Kelet-Jeruzsálemben zajló izraeli területfoglalást, amely pedig ellentétes a nemzetközi joggal. És persze nem csupán az amerikai adófizetők finanszírozzák Izraelnek a palesztinok ellen elkövetett bűncselekményeit, hanem dúsgazdag zsidó üzletemberek, és pénzügyi intézmények sokasága is elképesztő összegekkel támogatja a nemzetközi jogot lábbal tipró izraeli .....államot.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre több áldozata van az ítéletidőnek Madeirán

Legkevesebb 38-an meghaltak, 101-en megsérültek az atlanti-óceáni Madeira szigetén a heves esőzések okozta földcsuszamlások következtében. Tovább olvasom