Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Egynapos sztrájk bénította meg Görögországot

A fővárosban leállt a tömegközlekedés, országszerte akadozott a vasúti közlekedés, leálltak a szigetek közötti kompjáratok.
A szerdai megmozdulást a magánszektor dolgozóit képviselő GSEE szakszervezeti tömörülés szervezte.
    
Athénban egyszerre két nagy tömegfelvonulást tartottak. A parlament elé vonulók az adóemelések leállítását, a nyugdíjak emelését és a havi minimálbér visszaállítását követelték a válság előtti 751 euróra a jelenlegi 580 euróról.
    
Kedden az újságírók tartottak 24 órás munkabeszüntetést Görögországban. Emiatt kedden nem készültek hírműsorok, és szerdán, az általános sztrájk napján nem jelentek meg a nyomtatott lapok.
    
A szerdán megfogalmazott követeléseket a 2015-ös választási győzelme előtt a kormányzó, baloldali Sziriza meg is ígérte, mivel azonban Görögország gazdasági válsága tovább mélyült, és kis híján kiesett az eurózónából, kénytelen volt visszavonni ígéreteinek nagy részét, és folytatni a korábbi kormányok által megkezdett takarékossági intézkedések végrehajtását.
    
Görögország a válság 2010-es kirobbanása után éveken át nemzetközi hitelezői támogatással működött. Az utolsó, harmadik mentőprogramot idén augusztus 20-án zárták le. Az ország összesen 275 milliárd euró pénzügyi támogatást kapott nemzetközi hitelezőitől, cserébe szigorú költségvetési takarékossági programot, megszorító intézkedéseket kellett végrehajtania.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Renoir-képet loptak egy bécsi aukciósházból

Renoir-képet loptak egy bécsi aukciósházból
A felvételek alapján a tettesekről készült fotókat a rendőrség szerdán közzétette. Tovább olvasom