Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 21°C | 30°C Még több cikk.

El­tit­kol­ták a hol­lan­dok a mig­rán­sok gyilkosságait, sú­lyos árat fi­zet­nek

Lemondott Mark Harbers, a holland migrációs államtitkár.
Le­mon­dott Mark Har­bers hol­land mig­rá­ciós ál­lam­tit­kár, mi­u­tán a múlt héten ki­de­rült, hogy az igaz­ság­ügyi és bizton­sági tárca éves je­len­té­sé­ben el­tit­kol­ták a be­ván­dor­lók által el­kö­ve­tett leg­sú­lyo­sabb bűn­cse­lek­mé­nye­ket – írja a Ripost.

A minisztérium jelentése a 2018-ban elkövetett összesen 4600 bűncselekményből 1000 esetet "egyéb" kategóriaként tüntetett fel, amiről később kiderült, hogy olyan súlyos eseteket takart, mint a menedékkérők által elkövetett szexuális bűncselekmények, gyilkosság vagy gyilkossági kísérlet, továbbá súlyos támadás.

Harbers képviselőházi meghallgatására május 21-én délután került sor, ahol hangsúlyozta személyes felelősségét abban, hogy a "számokat ilyen módon prezentálták", majd hozzátette, hogy kollégái már korábban felhívták a figyelmet az effajta kategorizálásban rejlő veszélyekre, azonban ő azt nem vette figyelembe.

A jelentés célja az volt, hogy átláthatóbb információkkal szolgáljon a menekültstátusszal bírók helyzetéről, azonban "ennek a célnak nyilvánvalóan nem sikerült megfelelni".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dzsihadistákkal fenyegette tanárnőjét a 14 éves fiú

Dzsihadistákkal fenyegette tanárnőjét a 14 éves fiú
Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a linzi iskolás. Tovább olvasom