Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

Elutasította a londoni alsóház a megállapodás nélküli Brexit bármikori lehetőségét

A szerda esti - jogilag egyébként nem kötelező erejű - szavazás meglepetés.
Elutasította szerdán a londoni alsóház annak a lehetőségét, hogy az Egyesült Királyság bármikor, bármilyen körülmények között a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeiről szóló megállapodás nélkül lépjen ki az Európai Unióból.

A szerda esti - jogilag egyébként nem kötelező erejű - szavazás meglepetés, mert a képviselők többsége nem a kormány eredeti indítványára, hanem egy módosításra szavazott.

A konzervatív párti kormány által beterjesztett indítvány kifejezetten arra vonatkozott, hogy az Egyesült Királyság a Brexit március 29-i határnapján nem léphet ki megállapodás nélkül az EU-ból.

A kormányzati beterjesztéshez azonban érkezett egy módosító indítvány, amely azt kezdeményezte, hogy a parlament meghatározatlan időre mondja ki a megállapodás nélküli Brexit tilalmát, és a képviselők a szerda esti szavazáson csekély többséggel, 312:308 arányban ezt támogatták.
 
Theresa May: a parlament döntései után hosszasan halasztódhat a Brexit

Theresa May brit miniszterelnök szerint ha a parlament nem hajlandó elfogadni a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló megállapodást, és nem járul hozzá a megállapodás nélküli Brexithez sem, akkor a március 29-i határidőhöz képest akár hosszasan is halasztódhat az Egyesült Királyság kilépése az Európai Unióból.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csuklyás támadók nyitottak tüzet egy iskolában, nyolc embert megöltek - videó

Csuklyás támadók nyitottak tüzet egy iskolában, nyolc embert megöltek - videó
A két támadó a lövöldözést követően végzett magával. Tovább olvasom