Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Ennél olcsóbban még soha nem kátyúztak járdát!

Forradalmi áttörést ért el a szentpétervári önkormányzat az útjavításban. Az új módszert fotoshopnak hívják, és radikálisan csökkenti a költségeket.

Az index bukkant rá, milyen kreatív és környezetbarát módon újít fel járdát a szentpétervári önkormányzat: aszfalt helyett pixelekkel fedett el egy repedezett sétányt. 2015 márciusában Primorszkij kerület lakói tömeges panaszkodtak az önkormányzatnál, hogy a környék egyik népszerű sétányán lövészárok méretű kátyúk tátonganak. Az önkormányzat fogékony volt a problémára: két hónappal később bejelentette, hogy bár a sétány állapota "kielégítő", október 15-ig újraburkolják. Az eleve meghökkentő határidőre tett vállalást idén október 30-ra sikerült teljesíteni, legalábbis az önkormányzat szerint. A hibátlan új burkolatról még fotó is került ki a honlapjára.

A sétány és a javítás: utána és előtte. Vagyis előtte és előtte: pixelekkel javították a járdát. Fotó forrása: index.hu

Amit aztán kis idő múlva törölhettek, mert - népszerű sétányról lévén szó - emberek is járnak arra, és nyilván hamar feltűnt nekik, hogy a járda ugyanolyan ócska, mint volt. a Vkontakte nevű orosz közösségi oldalon gyorsan szétszaladt a történet: a szentpétervári önkormányzat fotoshoppal javítja a járdát.

A fotoshoppolt képet azon nyomban le is szedték az önkormányzat honlapjáról, a következmények tekintetében pedig nem tudtak meglepni minket, magyarokat: az illetékesek elzárkóztak attól, hogy az ügyet bármilyen szinten kommentálják. Ismerős? A járda meg továbbra is olyan, amilyen.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két felmérés szerint Clinton vezet Trump előtt

A The Washington Post az ingadozó államok alapján viszont arra a következtetésre jutott, hogy "a választási térkép határozottan Donald Trump felé mozdul". Tovább olvasom