Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

EU-csúcs - Tajani: sürgősen el kell mozdítani a holtpontról a menekültügyi reformot

Sürgősen el kell mozdítani a holtpontról az európai uniós menekültpolitika megrekedt reformját, mégpedig egyhangú döntés helyett többségi szavazással - jelentette ki Antonio Tajani.
Sürgősen el kell mozdítani a holtpontról az európai uniós menekültpolitika megrekedt reformját, mégpedig egyhangú döntés helyett többségi szavazással - jelentette ki Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke az EU-tagországok állam-, illetve kormányfőinek migrációval foglalkozó csütörtöki ülésén Brüsszelben.

Az uniós parlament elnöke azt mondta, hogy a menekültügyi rendszer reformja körül kialakult patthelyzet valóságos ajándék "a populistáknak és az eurofóboknak".

"Nem szabad, hogy túszaivá váljunk annak, hogy mindenáron konszenzussal kényszerüljünk dönteni, többségi szavazásra van szükség, ahogy azt az uniós szerződés előirányozza" - fogalmazott.

Tajani szerint azoknak az országoknak, amelyek nem akarnak menedékkérőket befogadni, alternatívát kell kínálni. Elképzelhetőnek nevezte, hogy ezek az országok pénzügyi hozzájárulást fizessenek olyan tagállamoknak, amelyek fogadnak menekülteket, vagy az EU afrikai fejlesztési alapjába kellene pénzt befizetniük.

Az uniós pénzügyi alapok, valamint a migráció kiinduló és tranzitországaival létrejött megállapodások révén 2016-hoz képest 80 százalékkal sikerült csökkenteni a migráció mértékét - jegyezte meg Tajani.

Az EP-elnök a félretájékoztatás és az álhírek terjedése ellen is szót emelt, és a jövő tavasszal esedékes uniós parlamenti választásokra hívta fel a figyelmet. Azonnali intézkedésekre van szükség az európai választások kimenetelének befolyásolását célzó esetleges kibertámadások és más beavatkozások ellen - mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lövöldözés volt Afganisztán Kandahar tartományában - ebben az épületben tárgyaltak a NATO-val nem sokkal előtte

Lövöldözés volt Afganisztán Kandahar tartományában - ebben az épületben tárgyaltak a NATO-val nem sokkal előtte
Lövöldözés volt csütörtökön a dél-afganisztáni Kandahár tartomány kormányzójának hivatalában, ahol… Tovább olvasom