Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

EU-tisztújítás: Juncker nem gondolkozik B-tervben

Juncker az EP vezetőivel fog tárgyalni, ha az összes meghallgatás véget ért.
Az Európai Bizottság megválasztott elnöke, Jean-Claude Juncker egyelőre nem gondolkozik B-tervben, a biztosjelölti meghallgatások végeztével kezd majd egyeztetéseket az Európai Parlament vezetőivel - közölte kedden szóvivője, Natasha Bertaud.

A szóvivő arra az újságírói kérdésre válaszolt, hogy tervezi-e Jean-Claude Juncker a tárcák újraosztását, vagy kéri-e új jelölt megnevezését a magyar kormánytól, miután az EP kulturális bizottsága úgy döntött, hogy nem támogatja Navracsics Tibor kinevezését oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági ügyekért felelős biztosnak.

Bertaud közölte: Juncker üdvözli, hogy egyes akadályokat sikerült leküzdeni, Navracsics Tibor esetében támogatták, hogy uniós biztos lehessen, a spanyol Miguel Aries Canete esetében pedig elfogadták a kijelölt biztos pénzügy érdekeltségeiről tett nyilatkozatát.

"Juncker meg fogja várni, hogy a meghallgatások lezáruljanak, és azt követően kezd majd egyeztetéseket az EP vezetőivel, hogy hogyan értékelik a meghallgatások egészét" - hangsúlyozta a szóvivő.

A meghallgatásán a több EP-képviselő szerint is meglehetősen gyengén szereplő szlovén, liberális Alenka Bratusekkel összefüggésben Natasha Bertaud határozottan tagadta, hogy Juncker vagy kabinetje felvette volna a kapcsolatot emiatt az új szlovén kormánnyal.

"Juncker az EP vezetőivel fog tárgyalni, ha az összes meghallgatás véget ért. Jelenleg nem mérlegel "B"-terveket" - szögezte le a megválasztott bizottsági elnök szóvivője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kurd tiltakozók jutottak be az Európai Parlament épületébe

A titlakozók azt követelik, hogy az Európai Unió segítsen a kurdoknak az Iszlám Állam ellen… Tovább olvasom