Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Euróövezeti kormány létrehozását sürgette a francia elnök

Euróövezeti kormány létrehozását sürgette vasárnap Francois Hollande francia elnök.
Az államfő egy meghatározott költségvetéssel működő euróövezeti kormány, valamint a demokratikus ellenőrzés biztosítására egy parlament létrehozására tett javaslatot a Le Journal du Dimanche című vasárnapi lapban megjelent cikkében.

Hollande hangsúlyozta, hogy az eurózóna tizenkilenc tagállama nem kényszerből, hanem azért döntött a monetáris unióhoz való csatlakozás mellett, mert érdekében állt, és "egyetlen kormány sem vállalta az abból való kimaradás felelősségét".

"Ez a választás pedig egy megerősített szervezetet igényel azon országok között, amelyek a részvételről döntenek" - mutatott rá Hollande, hozzátéve, hogy "Franciaország kész csatlakozni, ugyanis amint azt Jacques Delors (volt európai bizottsági elnök) megmutatta, az ország nagyszerűbbé válik, amikor magához ragadja a kezdeményezést Európában".

Az elnök emellett azon véleményének is hangot adott, hogy a görög válság kezelésekor diadalmaskodott az európai szellem, azonban arra figyelmeztetett, hogy ennek ellenére nem szabad hátradőlni. "Ami fenyeget minket, az nem a túlzásba vitt európaiság, hanem annak a hiánya" - fogalmazott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakott területre zuhant egy Boeing 777-es repülőgép futóaknájának egy darabja

A 60 kilogrammos fémlemez még hétfőn szakadt le a légitársaság Sanghajból Párizsba tartó repülőgépéről. Tovább olvasom