Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Gázrobbanás Párizs belvárosában: három halálos áldozat van, többtucatnyian megsérültek - fotók

Nagy erejű robbanás történt szombat reggel - feltehetően gázszivárgás miatt - egy párizsi belvárosi pékségben, a rendőrség közlése szerint a detonációban kéttucatnyian megsérültek, kilencen közülük súlyosan.
16.32 - Három halálos áldozata van annak a nagy erejű robbanásnak, amely szombat reggel történt - feltehetően gázszivárgás miatt - egy párizsi belvárosi pékségben. Korábban a párizsi főügyész azt mondta, hogy két tűzoltó halt meg a robbanásban. Órákkal később Josep Borrell spanyol külügyminiszter bejelentette, hogy egy spanyol állampolgár is meghalt. Ezzel háromra emelkedett a halottak száma. "Mélységesen sajnálom a három ember halálát a Párizs központjában történt robbanásban. Köztük van egy spanyol állampolgár" - fogalmazott Twitter-üzenetében Borrell. A spanyol külügyminisztérium közölte, hogy a harmadik áldozat egy spanyol turista, egy nő, aki a férjével együtt volt Párizsban. A sérültek között is van egy spanyol állampolgár. A legfrissebb hatósági összesítések szerint kilenc súlyos és 37 könnyebb sérültje van a robbanásnak, amely Párizs központi, kilencedik kerületi negyedében, egy Trevise utcai földszinti pékségben történt, egy saroknyira a Folies-Bergere színháztól. Utána tűz keletkezett, és a bolt teljesen kiégett.
Galéria kép


14.11 -  Két halálos áldozata van annak a nagy erejű robbanásnak, amely szombat reggel történt - feltehetően gázszivárgás miatt - egy párizsi belvárosi pékségben, mindkettő tűzoltó - közölte a párizsi főügyész. A belügyminiszter először arról számolt be, hogy négy halálos áldozat van - köztük két tűzoltó -, de nem sokkal később a párizsi főügyész kijavította őt, közölve, hogy ketten haltak meg.

A robbanás, amelyben több mint harmincan megsérültek, köztük mintegy tízen súlyosan, Párizs központi, kilencedik kerületi negyedében, egy Trevise utcai földszinti pékségben történt, egy saroknyira a Folies-Bergere színháztól. Utána tűz keletkezett, és a bolt teljesen kiégett. A robbanás pillanatában már a helyszínen volt egy tűzoltócsapat, amelyet azért hívtak ki az ott lakók, mert gázszivárgást éreztek.

A detonáció nagy erejére utal, hogy felborultak és lángra lobbantak a közelben parkoló gépkocsik, kitörtek a távolabb lévő épületek ablakai is keretestül. Épülettörmelék és üvegszilánkok borították el az utcát. A robbanás idején a pékség zárva volt. Rémy Heitz párizsi ügyész szerint a detonációt gyaníthatóan gázszivárgás okozta, de a nyomozás még tart. A rendőrség lezárta az utcát, és evakuálta az embereket a környékbeli épületekből. Kétszáznál több tűzoltó és mintegy száz rendőr érkezett a baleset helyszínére, amelyet felkeresett Édouard Philippe miniszterelnök, Christophe Castaner belügyminiszter és Anne Hidalgo párizsi polgármester is.

13.37 -  Halálos áldozatai is vannak a párizsi gázrobbanásnak

Négy halálos áldozata is van a szombati párizsi gázrobbanásnak, közöttük van két tűzoltó - közölte a francia belügyminiszter. A gázrobbanás egy belvárosi pékségben történt. A halálos áldozatokon kívül többtucatnyian megsérültek, többen súlyosan.

Korábban írtuk:

 Az eset Páris központi, kilencedik kerületi negyedében, egy Trevise utcai pékségben történt, egysaroknyira a Folies-Beregere színháztól.

Utána tűz keletkezett, és a bolt teljesen kiégett. A detonáció nagy erejére utal, hogy a lökéshullám felborította és lángra lobbantotta a közelben parkoló gépkocsikat, kitörtek a távolabb lévő épületek ablakai és ablakkeretei is. Épülettörmelék és üvegszilánkok borították el az utcát.
Gázrobbanás Párizs belvárosában: többen megsérültek, kilencen közülük súlyosan

A robbanás idején a pékség zárva volt, a detonációt gyaníthatóan gázszivárgás okozta. A rendőrség lezárta az utcát és evakuálta az embereket a környékbeli épületekből.

Hírügynökségek ezzel összefüggésben megemlítették, hogy szombat délután Párizsban, illetve az ország több nagyvárosában lesz a "sárgamellényesek" újabb, immár kilencedik tüntetése, és francia hatóságok jelentősebb és radikálisabb tömegekre számítanak. Mindenütt szigorú biztonsági intézkedéseket léptettek életbe, a főváros központi utcáit a rohamrendőrség lezárta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsz alkalommal találkozott Soros az Európai Unió vezetőivel

Húsz alkalommal találkozott Soros az Európai Unió vezetőivel
A tőzsdemilliárdos többek között Jean-Claude Junckerrel, Frans Timmermansszal, Emanuel Macronnal és Dimitris Avramopoulos-szal is egyeztetett - írja a Magyar Idők. Tovább olvasom