Délmagyar logó

2019. 03. 23. szombat - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Gyomorforgató dolgot követett el munkatársai ellen a német férfi

Már most tudják, hogy jó magaviselettel sem szabadulhat a börtönből.
Életfogytiglan tartó börtönbüntetésre ítéltek egy férfit Németországban csütörtökön, amiért éveken át higannyal és más szerekkel mérgezte több munkatársát.

Az 57 éves vádlott egyik, 23 éves áldozata kómában van, további kettő - ők 27 és 67 esztendősek - súlyos vesekárosodást szenvedett. A bielefeldi bíróság emberölési kísérletben mondta ki bűnösnek a férfit, és a maximális büntetést szabta ki.

A bűnös májusban lepleződött le annak köszönhetően, hogy egy kamera felvette, amint gyanús port szór egyik kollégája szendvicsébe. Őrizetbe vétele után házának alagsorában primitív vegyi labort talált a rendőrség. A bíró szavai szerint a szerek veszélyesebbek voltak, mint a második világháború összes vegyi fegyvere.

A vádlott megtagadta, hogy vallomást tegyen, és mindmáig nem tisztázottak indítékai. Az ügyészség szerint a férfi látni akarta munkatársai testi elsorvadását.

Németországban általában 15 év után szabadulhat egy életfogytiglanra ítélt, ám a mérgező férfi esetében a bíró úgy döntött, hogy élete végig rács mögött kell maradnia, mert veszélyt jelent a társadalomra. A vádlott védője közölte, hogy fellebbezést tervez.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az észt konzervatívok ellenzik a Fidesz kizárását az Európai Néppártból

"Vannak problémák, de sem a Fidesz, sem Orbán Viktor miniszterelnök nem ítélhető meg egyoldalúan" -… Tovább olvasom