Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 18°C | 32°C Még több cikk.

Halálos áldozata van az ítéletidőnek Spanyolországban - drámai fotók

Halálos áldozata van az ítéletidőnek Spanyolországban - drámai fotók
Több helyen kellett embereket is kimenteni a járművekből.
Halálos áldozata van a nagy esőzések okozta hirtelen áradásoknak az észak-spanyolországi Navarra tartományban, ahol Tafalla település önkormányzata kezdeményezte kedden, hogy a spanyol kormány nyilvánítsa a térséget katasztrófa sújtotta övezetté.

A városkában apokaliptikus képeket rögzítettek mobiltelefonokkal a helyiek és osztották meg az internetes közösségi oldalakon hétfőn este; a Cidacos folyó betört az utcákra, a sáros áradat magával sodorta a parkoló autókat, amelyek aztán egy-egy terepakadálynál egymásra torlódtak a vízben.
Halálos áldozata van az ítéletidőnek Spanyolország. Fotó: MTI (galéria)
Több helyen kellett embereket is kimenteni a járművekből. Ráadásul nem minden sofőrt sikerült kiszabadítani, egy férfi holttestét éjjel találták meg a tűzoltók Ezprogui település közelében.

Egy Tafalla szélén található szupermarket tetején az eladók és vásárlók együtt várták a segítséget, a váratlanul betörő víz elől nem tudtak máshova menekülni.

Az áradás erejét jelzi, hogy volt, ahol az autóút aszfaltját is áttörte a víz. A környéken több út is járhatatlanná vált, és a vasúti közlekedést is felfüggesztették egy szakaszon.

Jesús Arrizubieta, Tafalla polgármestere elmondta: rendkívül gyorsan történt minden, nem tudtak felkészülni, nem érkezett olyan figyelmeztetés, amely előrejelezte volna, hogy ez megtörténhet.
Halálos áldozata van az ítéletidőnek Spanyolország. Fotó: MTI (galéria)
Az áradás okozta súlyos károk miatt az önkormányzat úgy döntött, hogy a kormányzattól kér segítséget.

Az Ebro folyó mellékágának számító Cidacos vízszintje öt óra alatt több mint 3,5 méterrel emelkedett meg, ezen idő alatt négyzetméterenként csaknem 96 liter csapadék zúdult le a térségben - részletezte a Diaro de Navarra című napilap.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tehervonat siklott ki Vágsellyénél

Tehervonat siklott ki Vágsellyénél
Többórás késéssel járnak a Szlovákiát érintő nemzetközi vonatok. Tovább olvasom