Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

˝Hamarosan döntés születhet Görögországról˝

Görögország - Ezt Jose Manuel Gonzalez-Paramo, az Európai Központi Bank igazgatótanácsának spanyol tagja mondta egy interjúban.
Jóllehet az euróövezet gyenge gazdasági kormányzása nehezíti a tárgyalásokat, hamarosan döntés születhet a görög adósságválság kérdésében - mondta Jose Manuel Gonzalez-Paramo, az Európai Központi Bank igazgatótanácsának spanyol tagja egy csütörtöki interjúban.

A szakember úgy fogalmazott: "zajlanak a tárgyalások, de a helyzet bonyolult, mivel 17-en vagyunk az euróövezetben, vagy 27-en az Európai Unióban". Az egyeztetések a jövőbeli keretekről szólnak - tette hozzá és reményének adott hangot, hogy hamarosan megállapodás születik.

Paramo az euróövezeti, úgynevezett eurókötvények kibocsátására vonatkozó tervekkel kapcsolatosan elismerően szólt, ám hangsúlyozta, hogy ez nem jelentene egyértelmű megoldást a közös valuta térségének legeladósodottabb államainak helyzetére. "Várhatóan lesz erre példa, és ez jelenthet egyfajta megoldást, de nem kezeli a mélyebb problémákat; sőt, arra ösztönözheti a tagállamokat, hogy ne hajtsák végre a szükséges reformokat" - érvelt a szakember.

A közgazdász kiemelte: általánosan az euróövezeti gazdaságok további integrációjára van szükség.

Paramo a rádióadásban amellett szólalt fel, hogy a görög államháztartás helyzete stabil és nincs szükség államcsődre. Ez csak fokozná az ország és a térség államainak gondjait - tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Izraeli harci gépek újabb csapásai a Gázai övezetre

Az egyik légicsapás célpontja az egyiptomi határon fekvő rafahi átkelő mellett volt, míg a másik az övezet északi részén. Tovább olvasom