Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 18°C | 33°C Még több cikk.

Harci kutyák marcangoltak halálra egy kisgyermeket

Harci kutyák halálra marcangoltak egy hároméves kisgyermeket Németországban, és súlyosan megsebesítették a dédanyját, aki megpróbálta megmenteni az ebek harapásaitól - közölte a rendőrség szombaton.
Jeanette Schwahn-Witzenhausen rendőrségi szóvivő elmondta, hogy az eset péntek este történt a thüringiai Oldisleben-Sachsenburg városában. A kiskislány hetvenéves dédanyjával a csöppség nagynénijénél járt látogatóban, amikor ez utóbbi négy Staffordshire bull terrierje megtámadta őket. Csak a néhány perccel később a támadás helyszínére érkező nagynéni tudta megfékezni a vérengző ebeket, de a kislányon már nem tudtak segíteni. A hatóságok később elaltatták a kutyákat. Az ügyészség gondatlanságból okozott emberölés gyanújával vizsgálatot indított az ebek tulajdonosa, azaz a nagynéni ellen.

Olvasóink írták

 • 13. mezopeti 2010. május 24. 10:22
  „Azt gondolom nagyon sok kutya- és macskatartó "súlyosan" elveszti a mércét, hogy mi a normális szint mind mennyiségi, mind "minőségi" téren, és mi az amit kezelni képes ő és a környezete.
  Persze ez csak általánosítás, de egyre több "rokkant" embert látok, aki ebbe a hobbiba menekül, a következmények mérlegelése vagy egyáltalán felismerése nélkül.
  Amíg magánházban laktam (~30 évig) addig nekem is volt kutyám és macskám is. Egy-egy. Hiányoznak is, meg nem is.”
 • 12. lila 2010. május 23. 08:58
  „Minek tartotok harcikutyákat, és egyéb vérebeket stb.?Aki azt mondja, hogy házőrzésre, védelemre stb., az mind hazudik!A farkatok meghosszabbításotoknak érzitek a kutyákat, erről van szó.”
 • 11. papsajt 2010. május 23. 08:25
  „"Jelleme: A staffordshire bullterrier, amelyet néha angol staffnak is neveznek kiegyensúlyozott, értelmes, gyengéd és viszonylag engedelmes kutya. "

  Értsétek már meg, hogy egyetlen kutya sem születik HARCI KUTYÁnak!!!!!!!!!!

  Az Uránból is lehet atom reaktort, meg atombombát is csinálni!!!!!!!!!

  H
  A
  L
  L
  Ó

  Emberek”
 • 10. jasz 2010. május 23. 00:40
  „Én a nagynénit el is fogjáék ítélni, nem fogják megkérdezni a kislány csdaládját, hogy megbocsájt-e, mint Stohl Aandrás.”
 • 9. abszurd 2010. május 22. 22:52
  „MD2009 Csak óvatosan az ilyen kijelentésekkel, nem szabad általánosítani. A mi "harci" kutyának titulált kutyáink, soha senkit nem bántottak.
  <moderálva>”
 • 8. NemBéla 2010. május 22. 22:48
  „Minden harci jellegűre? Azt, amelyiket harci kutyaként tartják, ezért veszélyt jelent, azzal egyetértek. Tudom, a vérében van a pitt-bullnak, persze, mint akármelyik másik kutyának.
  Ennél az esetnél is, mint az összes hasonlónál, egyértelműen a kutyák gazdája a hibás. Aki nem ért hozzá, nem tudja fegyelmezni, ne tartson ilyen ebet(de másmilyet se).”
 • 7. CID 2010. május 22. 22:47
  „MD2009 <moderálva>, tudod te mi az a klón, meg a "harci" kutyákat mire tenyésztették ?
  Csatlakozhatnál Matyihoz.....”
 • 6. CID 2010. május 22. 22:45
  „A kutyák azt tették, ami a dolguk. Védték a területüket. Szegény kislány itta meg a levét <moderálva> hülyesége miatt. Matyinak kellett volna inkább bemenni, ott megmutathatta volna mekkora király .”
 • 5. MD2009 2010. május 22. 21:48
  „Teljesen mindegy, hogy mit védenek ezek a rohadék kutyák. <moderálva>”
 • 4. unhappysuncity 2010. május 22. 21:31
  „Szerintem meg nemcsak a nagynéni a hibás, hanem a dédi, vagyis legalábbis, akire volt bízva a gyerek, hisz egy ennyi idős gyereknek állandó felügyeletre van szüksége!”
 • 3. banew 2010. május 22. 18:49
  „csupika, az sem megoldás, hogy ha valaki bemegy az ilyen állatot tartó által nem tudom miért nyitva hagyott kapunk akkor a kutya jogosan fogyasztja el ebédre, aki véletlen, és óvatlan belépett! Abban igazad van, hogy azért van, védje a házat, de ne engedjék, hogy bárki is a gazda nélkül be tudjon menni a házba.”
 • 2. csupika 2010. május 22. 17:24
  „Nem tudhatod, hogy mi történt, mathias. Ha a gazdájuk csak percekkel később ért oda, akkor nyílván hivatlanul állítottak be a kutyák által jogosan védett területre. Nem tudhatod, hogy mi történt!”
 • 1. Mathiasking 2010. május 22. 15:51
  „Magyarországon miért mérik másképpen az emberi életet?

  Kutyák elaltatva, gazdi ellen eljárás. Az állatvédők takarékon kussolnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zarándokok százezrei vesznek részt a csíksomlyói búcsún

Zarándokok százezrei vesznek részt szombaton a csíksomlyói pünkösdi búcsún, amelyet az idén a 443.… Tovább olvasom