Délmagyar logó

2019. 07. 20. szombat - Illés 17°C | 29°C Még több cikk.

Hatalmas tűz ütött ki egy Moszkva melletti hőerőműben, 13-an megsérültek

A hőerőmű magasnyomású gáztermináljában lévő olajtartály kapott lángra.

Hatalmas tűz ütött ki egy Moszkva melletti hőerőműben csütörtökön, legalább egy ember meghalt, 13-an megsérültek - jelentették orosz hírügynökségek.

A rendkívüli helyzetek minisztériuma moszkvai területi főigazgatóságának szóvivője elmondta a RIA Novosztyi orosz hírügynökségnek, hogy a halálos áldozat egy női biztonsági őr, akinek nem sikerült kimenekülnie a tűzből.

Az előzetes információk szerint a tűz következtében 13 ember sérült meg. Közülük tizenkettőt a helyszínen elláttak, további egy sérültet helikopterrel a 2-es számú podolszki kórház égési osztályára szállítottak - közölte a sürgősségi szolgálatok szóvivője.

Hírügynökségi jelentések szerint egyes sérültek a gázterminál melletti gépkocsijavító műhelyben dolgoztak.

Az Interfax hírügynökség az energiaipari minisztériumra hivatkozva azt írta, hogy a hőerőmű magasnyomású gáztermináljában lévő olajtartály kapott lángra. Eleinte mintegy 200 négyzetméteres területen égett a tűz, majd négyszeresére nőtt a lángokban álló terület nagysága. A tüzet feltehetően robbanás okozta.

A rendkívüli helyzetek minisztériuma regionális főigazgatóságának sajtószolgálata később arról számolt be, hogy a lángokban álló terület nagysága elérte az 1400 négyzetmétert. E beszámoló szerint a tűz átterjedt a magasnyomású gázterminálra, egy adminisztrációs és egy gyártási-adminisztrációs épületre, ahol a tető leégett. A tűzoltóknak végül sikerült a tüzet eloltaniuk.

Korábbi beszámolók szerint az oltásban több tucat tűzoltóegység, két helikopter és két tűzoltószerelvény vett részt.

A hírportálokon bemutatott felvételeken mintegy ötven méter magas lángoszlop magasodott az üzem felett, és sűrű fekete fűst gomolygott körülötte.

Automatikusan leállt az erőmű egyik blokkja, és le kellett zárni a környékbeli utakat, nagy forgalmi fennakadásokat okozva a Moszkvától északra fekvő város környékén.

A TASZSZ orosz hírügynökségnek egy meg nem nevezett forrás a jogvédő szervektől azt mondta, hogy a tűz oka a gázvezeték korróziójához és nyomáscsökkenéshez vezető cső elhasználódása lehetett.

A Mityiscsi közelében lévő Szevernaja hőerőmű 1992 óta üzemel, csaknem 1060 megawattos, és többnyire földgáz elégetésével termel áramot. Az erőmű Moszkva északi és északkeleti negyedeit, illetve Mityiscsit és környékét látja el árammal. Az energiaipari minisztérium tájékoztatása szerint a tűzvész miatt nem voltak fennakadások az áramszolgáltatásban.

(Lead-képünk illusztráció: Pixabay - a szerk.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem találták meg a 36 éve eltűnt római lány holttestét a 19. századi német hercegnők vatikáni sírjában

Nem találták meg a 36 éve eltűnt római lány holttestét a 19. századi német hercegnők vatikáni sírjában
Azért bolygatták meg a sírt, mert egy névtelen levél azt sugallta, hogy ott lehet elföldelve… Tovább olvasom