Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson -2°C | 10°C Még több cikk.

Heten haltak meg a floridai hurrikánban

Rombolás és pusztítás maradt a Michael hurrikán nyomában Floridában csütörtökön.
Rombolás és pusztítás maradt a Michael hurrikán nyomában Floridában csütörtökön, a rendkívüli időjárás hét halálos áldozatot is követelt. Az időközben trópusi viharrá "szelídült" Michael csütörtök este már Dél-, és Észak-Karolinában tombolt, miközben Florida nyugati partvidékein kezdik számba venni a vihar következményeit.

A helyreállítási munkálatok Floridában még nem kezdődtek el, mert házak, utcák és utak állnak másfél-kétméteres vízben, a hömpölygő áradat törmelékeket, autóroncsokat, kicsavart fákat sodor. Az óránként 250 kilométeres sebességgel süvítő szél szinte mindent romba döntött, egyes tengerparti városok mentén a széllökések két és félméteresre emelték a tenger hullámait. Panama City és Mexico Beach - két üdülővároska - ép ház nélkül maradt.
Hatalmas pusztítást végzett a hurrikán Florida partjain. Fotó: MTI (Galéria)

"Apokaliptikus a pusztulás" - e szavakkal tudósított a helyszínről a CBS televízió. Szakemberek szerint nagy a fertőzésveszély, arra hívják fel a helybéliek figyelmét, hogy egyelőre még csónakkal se menjenek ki az elárasztott utcákra. A déli államban 370 ezer embernek rendeltek el kötelező evakuálást, de sokan ennek ellenére sem voltak hajlandóak elhagyni otthonukat. Helyi idő szerint csütörtökön este 900 ezer háztartás volt áram nélkül.

A vihar Floridában, Georgiában és Észak-Karolinában eddig hét halálos áldozatot szedett. A trópusi ciklon Észak-Karolinán keresztül Virginia felé halad, a meteorológusok szerint meglehetősen gyorsan. Virginiából a vihar az előrejelzések szerint a nyílt óceán felé veszi majd útját.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kovács Zoltán Washingtonban: a magyar politikát egyre többen értik és elismerik

Kovács Zoltán Washingtonban: a magyar politikát egyre többen értik és elismerik
Kovács Zoltán szerint a világban a politikát a globalisták és a szuverenisták szembenállása határozza meg. Tovább olvasom