Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Hillary Clinton nem indul többet elnökválasztáson

Hillary Clinton amerikai külügyminiszter egy televíziós interjúban kijelentette: nem indul többet elnökválasztáson.
A The New York Post keddi híre szerint a volt first lady - aki a tavalyi előválasztási kampányban Barack Obama legfőbb ellenfele volt a demokrata párti elnökjelöltségért vívott küzdelemben - az NBC televízió azon többszöri kérdésére, hogy megpályázza-e a jövőben az elnökséget, kijelentette: nem.

Úgy fogalmazott, nagyszerűnek találja jelenlegi munkáját, amely minden idejét lefoglalja, és azt tervezi, hogy egy ponton majd nyugdíjba vonul (októberben tölti be 62. életévét). Az NBC ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy erre nem lehet mérget venni, mert a politikusok gyakran csinálnak mást, mint amit mondanak.

Clinton arról is beszélt, nem gondolkozik azon, hogyan cselekedne, ha ő nyerte volna meg az elnökválasztást. "Meg kell, hogy mondjam, ez át sem fut az agyamon" - fogalmazott.

Az interjúban a külügyminiszter visszautasította azt a feltételezést, hogy korlátozott, másodrendű szerepe van az Obama-kormányban. "Ez képtelenség (...) ez távol áll annak a reális megítélésétől, amit naponta csinálok, egy félreértésről lehet szó" - mondta. Szerinte a hamis kép magatartásából következik.

Kifejtette: nem az ő stílusa mindig a figyelem középpontjában lenni, nem tartozik azok közé, akik úgy érzik, hogy az arcuknak mindig az újságok címoldalán kell lenniük, és minden pillanatban szerepelniük kell a tévében.

Azt mondta, ez talán női dolog, de egyáltalán nem érzi szükségét annak, hogy másokhoz rohangásszon annak megítélésével kapcsolatban, milyen munkát végez. "Az a célom, hogy nagyon pozitív erő legyek azoknak a változásoknak a végrehajtásában, amelyekről az elnök és én úgy gondoljuk, az ország legjobb érdekeit szolgálják" - szögezte le, hozzátéve, ez nem jelenti azt, hogy mindig mindennek róla kellene szólnia.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elutasította a hágai törvényszék Karadzic beadványát

Elutasította a hágai Nemzetközi Törvényszék kedden Radovan Karadzic beadványát, amelyben az egykori… Tovább olvasom