Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Holland bíróság az iráni diákok diszkriminációja ellen

Hollandia - Meg nem engedett diszkriminációt jelent a holland kormány azon döntése, hogy iráni származású diákoknak tilos nukleáris technológiát tanulniuk - mondta ki egy hágai első fokú bíróság.
A szóban forgó kormánydöntés még 2008-ban született, és ezt támadta meg a bíróságon diákok egy csoportja, valamint egy nukleáris technológiát oktató egyetemi tanár. A diákok közül többen iráni-holland kettős állampolgárok.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) 2006-ban felszólította az országokat: legyenek elővigyázatosak, és gátolják meg, hogy iráni állampolgárok olyan szakképzést kapjanak, ami segítheti Irán "érzékeny nukleáris tevékenységét", nukleáris fegyverrendszerek kifejlesztését.

A bíróság szerint a BT-határozat hagyott mozgásteret a kormányoknak, nem kényszerítette azokat arra, hogy saját államuk jogrendjével ellentétes intézkedést hozzanak. Márpedig az iráni származású diákok eltiltása a nukleáris technológiai tanulmányoktól olyan hátrányos megkülönböztetéssel ér fel, ami ellentétben áll a holland joggal - foglalt állást a taláros testület.

Olvasóink írták

  • 2. bambinaXX 2010. február 06. 16:48
    „2. és maradjanak is ott”
  • 1. pltsgirl 2010. február 05. 14:46
    „menjenek haza es tanuljanak ott..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Izrael hajlandó folytatni a béketárgyalásokat Szíriával

Izrael - Izrael hajlandó folytatni közvetítők útján a tavalyelőtt megkezdett, de bő egy éve… Tovább olvasom