Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Homoszexuálisok tartják kézben a Cseh Vasutakat?

Csehország - Egy szakszervezeti vezető szerint homoszexuálisok tartják ellenőrzésük alatt a Cseh Vasutakat (Ceské Dráhy). Jaromír Dusek szerint a helyzet olyan, hogy a folyosón fél lehajolni, ha esetleg leejti a ceruzáját.
A szakszervezeti vezető a Lidové Noviny című cseh konzervatív napilap szombati kiadásában közölt interjújában beszélt erről, s kijelentései óriási vihart, botrányt váltottak ki. Gustav Slamecka közlekedési miniszter "náci retorikának" minősítette Dusek szavait, míg Jan Fischer miniszterelnök nyilvános bocsánatkérésre szólította fel.

Dusek botrányos kijelentései akkor hangzottak el, amikor a lap szerkesztője azt kérdezte tőle, mi a véleménye Petr Zaludáról, a cseh állami vasút vezérigazgatójáról.

"A homoszexuális Zaluda összetart a homoszexuális Slameckával, a homoszexuális Slamecka pedig kapcsolatban van a homoszexuális Novákkal (Slamecka közlekedési miniszter együtt él Jan Novákkal, a miniszterelnöki iroda vezetőjével). A közlekedési minisztériumban legalább 20 homoszexuális van, a vasutak vezetésében pedig talán harminc is, és ezek az emberek teljes mértékben ellenőrzik a Cseh Vasutakat. Ezt higgyék el nekem. Azt tervezem, hogy megalapítom ott (a minisztériumban) a heteroszexuálisok négyszázalékos kisebbségének szervezetét, hogy egyenlő esélyeink legyenek" - jelentette ki Dusek az interjúban.

"Elmondhatom, hogy a folyosón félek lehajolni, ha leejtem a ceruzám" - szögezte le. Hozzátette: "Senkit sem akarok megbántani, de a heteroszexuálisok messziről sem tartanak úgy össze, mint a homoszexuálisok."

A tekintélyes konzervatív lapban megjelent interjú a nap folyamán rendkívül éles reakciókat váltott ki a vezető cseh politikusok körében. A kormányfő szerint "aljas és primitív támadásról van szó, amellyel Dusek kizárta magát a tisztességes emberek köréből" - tolmácsolta Jan Fischer álláspontját szóvivője, Roman Prorok. A miniszterelnök ugyanakkor azonnali bocsánatkérésre szólította fel az ismert és befolyásos szakszervezeti vezetőt.

"Ez náci retorika" - jelentette ki Slamecka közlekedési miniszter, akiről a cseh sajtó a közelmúltban derítette ki, hogy a miniszterelnöki hivatal vezetőjével él együtt. Sem Slamecka, sem Novák nem tagadta az együttélést.

A cseh társadalom általában nagyon toleráns az egyneműek kapcsolatával szemben, s a hivatalosan bejegyzett partnerség intézménye már évek óta sikeresen, s nagyobb problémák nélkül működik. Eddig már több ezer egynemű jegyeztette be hivatalosan kapcsolatát.

Olvasóink írták

 • 8. floridaimagyar 2010. március 08. 03:24
  „azert jol lejaratja a cseh vasutat :) gondolom majd senki sem fog ott ceruzakat elejteni :).”
 • 7. Gingko 2010. március 07. 09:45
  „náci retorika (2) naná! Magyar Bálint uralkodása idején a keresztényeket hajította ki a minisztériumából. Mit neki? Őket nem védi senki.”
 • 6. dblaci 2010. március 07. 09:35
  „"náci retorika" a beteg agyatok. Meddig kell még süllyedni a világnak ahhoz, hogy a valóság kimondása ne legyen végre bűn?”
 • 5. Conquer 2010. március 07. 08:03
  „Ha a MEH-ben (Miniszterelnöki Hivatal) körülnézünk itt Magyarországon, hát ott se venném fel én sem a ceruzámat, ha leesik, annyi a buzi (lsd. például a sugárberci nevű fartúró románcát az egyik államtitkárral...). Teli van velük a közélet. Nem tudom, mi a fenét keresnek ilyen helyeken az ilyen abberáltak. Az ilyeneket egy kis bajszos annak idején igen helyesen egy helyre "koncentrálta". :D”
 • 4. flexsnake 2010. március 07. 01:52
  „ez mekkora idióta. Majdnem mint a szélsőjobbos magyarhitler :D”
 • 3. KolompárRómeó 2010. március 06. 21:30
  „Aranyfoggal születtek?”
 • 2. töröggszultán 2010. március 06. 20:14
  „Nem mondott valótlant. Ezen felül dicsérte is őket az összetartásukért. Tulajdonképpen mi a baj a kijelentéseivel akkor?”
 • 1. Mignon 2010. március 06. 20:13
  „A Cseh Legitarsasagot meg a leszbikusok.
  A Cseh Idegenforgalmat meg a transzverzitek.
  A Cseh Nehezipart meg akik meg operacio elött allnak.

  Hülye MTI hir.
  Amit a delmagyar.hu atvesz.

  Nem kellett volna, szerintem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Híd jelöltlistája élén Bugár Béla áll

Szlovákia - Bugár Béla vezeti a Híd, a magát a magyar-szlovák együttélés pártjaként meghatározó… Tovább olvasom