Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Hondurasiak százai indultak útnak ismét az USA felé

A menetet a közösségi hálózatokon keresztül szervezték.
 Ismét több száz migráns indult útnak az Egyesült Államok déli határa felé szerdára virradóra Hondurasból, dacára a szigorú amerikai bevándorlási politikának - jelentette a közép-amerikai állam sajtója.

A rendőrség közlése szerint a hozzávetőleg 1000 fős csoport a hondurasi San Pedro Sula városából kelt útra északi irányba. Egyesek gyalog, mások buszon vágtak neki az első útszakasznak a guatemalai határig. A vöröskereszt nyolcszáz főre becsülte a migránskaraván létszámát.

A menetet a közösségi hálózatokon keresztül szervezték, felszólítva az embereket, hogy egységesen vonuljanak az Egyesült Államok felé.

Október óta több ezer közép-amerikai érkezett gyalog az Egyesült Államok déli határához, elsősorban az erőszak és a nyomor elől menekülve. Donald Trump amerikai elnök azonban nem akarja őket az Egyesült Államokba engedni. Pénteken az amerikai-mexikói határon tett látogatása során kijelentette: "Az Egyesült Államok megtelt, a migránsok forduljanak vissza!"

Az amerikai külügyminisztérium március végén jelentette be, hogy az Egyesült Államok befejezi a pénzügyi segítségnyújtást El Salvadornak, Guatemalának és Hondurasnak. Korábban Trump azzal vádolta a három közép-amerikai országot, hogy azok állítottak össze migránskaravánokat állampolgárai "exportálására" az Egyesült Államokba.

Márciusban az Egyesült Államok déli határán 103 ezer 492 embert tartóztattak fel. Tizenkét éve nem volt példa ilyen tömegű intézkedésre. Voltak közöttük, akiket illegális határátlépés közben fogtak el, valamint olyan menedékkérők is, akik érvényes iratok hiányában akartak a határátkelőkön az Egyesült Államokba jutni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Székely Nemzeti Tanács elnöke szerint a román állam egyes intézményei folyamatosan provokálják a székelységet

Izsák Balázs egy szerdai sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatón beszélt erről, arra utalva, hogy a… Tovább olvasom