Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Horror a kertben: húsnyárs szúrta át az arcát a rovarok elől menekülő 10 éves fiúnak

A csodával határos módon semmilyen fontos szerve nem sérült meg.
A csodával határos módon semmilyen fontos szerve nem sérült meg annak a tízéves missouri fiúnak, akinek arcát egy húsnyárs szúrta át, amikor a hétvégén leesett egy fáról.

A nyárs Xavier Cunningham fejébe fúródott az arcától a koponyája hátsó részéig, de sem a szemét, sem az agyát, sem a gerincvelőt, sem a fő verőereket nem sértette meg.
Xavier Cunningham műtét után lábadozik a Kansasi Egyetem Kórházában, Kansas Cityben szeptember 10-én, két nappal az után, hogy egy húsnyárs átszúrta az arccsontját. Fotó: MTI/AP/Shannon Miller
Xavier Cunningham műtét után lábadozik a Kansasi Egyetem Kórházában, Kansas Cityben szeptember 10-én, két nappal az után, hogy egy húsnyárs átszúrta az arccsontját.
Fotó: MTI/AP/Shannon Miller
A fiú harrisonville-i otthonuk kertjében játszott fára épült kis házában, amikor rovarok támadtak rá. A házból kizuhant Xavier a földön egy 15 centiméteres húsnyársra esett, ami átszúrta a fejét. A fiú magánál volt, amikor édesanyja odarohant hozzá.

A gyereket a Kansasi Egyetem Kórházába szállították, ahol Kiji Ebersole, az endovaszkuláris idegsebészet igazgatója foglalkozott vele. A szakember szerint a fiúnak nem is lehetett volna nagyobb szerencséje, hiszen annak ellenére, hogy a nyárs átszúrta a fejét, nem okozott életveszélyes sérülést.
A Medical News Network által 2018. szeptember 12-én közreadott röntgenfelvétel Xavier Cunningham nyárssal átszúrt arccsontjáról a Kansasi Egyetem Kórházában, Kansas Cityben. Fotó:MTI/AP
A Medical News Network által 2018. szeptember 12-én közreadott röntgenfelvétel Xavier Cunningham nyárssal átszúrt arccsontjáról a Kansasi Egyetem Kórházában, Kansas Cityben.
Fotó:MTI/AP
A seb szerencsére nem vérzett, ezért volt idő felkészülni a nyársat eltávolító operációra, amely bonyolult volt, mivel a nyárs szögletes volt, éles szélekkel. Teljesen egyenesen kellett kihúzni, csavarni nem lehetett, mivel az további sérülést okozott volna.

Az orvosok szerint Xavier valószínűleg teljesen felgyógyul majd.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tömegbe hajtott a büntetett előéletű sofőr: három halott, negyvenhárom sérült

Tömegbe hajtott a büntetett előéletű sofőr: három halott, negyvenhárom sérült
Az eset a dél-kínai Hengjanghoz tartozó Misui település egyik terén történt szerdán. Tovább olvasom