Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Hűtlenséggel vádolja Tőkés Lászlót a felesége - a nő válna

Románia - Válókeresetet nyújtott be Tőkés László romániai európai parlamenti képviselő felesége, aki hűtlenséggel vádolja férjét - adta hírül hétfőn a román Mediafax hírügynökség.
Tőkés Edit szerint férje többször is megcsalta, emellett azt állítja a nagyváradi bírósághoz benyújtott keresetben, hogy a Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) volt püspöke huszonöt éves házasságuk alatt "terrorizálta" őt, és "lelki sérüléseket" okozott neki.

A Tőkés házaspárnak három gyermeke van. A válókereset indoklásában Tőkés Edit azt állítja, hogy a viszonyuk megromlásáért kizárólag férje a hibás, akinek "számos" szerelmi kalandja volt, amelyekről az EP-képviselő "kollégái" is tudnak.

A Mediafax tudósítása szerint Tőkés Edit azt kéri a keresetben, hogy vehesse fel ismét lánykori nevét. Gyermektartási díjként férje jövedelmének az egyharmadára tart igényt két gyermekük számára, akik még nem fejezték be tanulmányaikat. A nagyváradi bíróság május 12-re tűzte ki a válóper első tárgyalását.

Az EP-képviselő nem kívánta kommentálni a román hírügynökségnek felesége keresetét, a magánélet tiszteletben tartásához való jogra hivatkozva.

Tőkés élete legnagyobb próbatételeként éli meg a válást

Élete legnagyobb próbatételeként éli meg Tőkés László romániai európai parlamenti képviselő, hogy felesége válókeresetet nyújtott be - nyilatkozta a politikus hétfőn az MTI-nek.

A politikus az MTI kérdésére válaszolva elmondta, hogy felesége egy héttel ezelőtt kezdeményezte a válópert, s még decemberben elhagyta őt, otthonukból elköltözött. "Mivel ezen a helyzeten nem tudtam változtatni, döntését kénytelen vagyok tudomásul venni és tiszteletben tartani" - mondta Tőkés László.

Rámutatott: család- és gyermekszerető emberként élete legnagyobb próbatételeként és válságaként éli meg a történteket. Leszögezte: az ügy további részleteibe nem avatja be a nyilvánosságot, mivel családját óvni akarja a nyilvánvaló politikai ártó szándéktól, valamint a bulvársajtótól. A politikus hozzátette, hogy munkájának és hivatásának a továbbiakban is megpróbál töretlenül eleget tenni.

A politikus kifejtette: a román sajtó úgy tálalja a hírt, mintha felesége nyilatkozott volna. A valóság viszont az - tette hozzá -, hogy Tőkés Edit nem nyilatkozott a sajtónak, amely megszerezte a válóperes dosszié tartalmát, miközben őt még nem is értesítették a válóper beadásáról és a tárgyalásról.

Olvasóink írták

 • 18. lila 2010. március 30. 08:38
  „15. szatyi! Nézz utána alaposabban a dolgoknak! Abban az időben ártatlanul is eltűntek emberek, de Tőkés László nagyon is sokat ártott a hatalmon lévő rezsimnek.
  Az említett incidensben is ő, és a családja volt a célpont.”
 • 17. Hidegen 2010. március 30. 01:42
  „Ez6t a sok észosztó feddhetetlen jellemet! Hihetetlen. Ti a DM hírein éltek, híztok!?”
 • 16. purgator 2010. március 29. 23:27
  „..... flexsnake 2010.03.29. 22:04
  "Katolikusban nem szabad megbízni."

  Hogy többé ne eshessünk azonos hibába, mely másik - makulátlan - gyülekezetet ajánlanád nekünk?”
 • 15. AN 2010. március 29. 21:18
  „Temesvári barátaim már 98-ban megmondták, hogy törtető karrierista.
  Valószínűleg a "világmegváltás" során kissé megfeledkezett róla, hogy családja is van. Vannak ilyen emberek.
  Csak nem mindig püspökök.
  Ismertem közelről egy embert, akit az egész község szeretett és tisztelt, mert jó dolgos volt, jó eszű, vidám cimbora, a kocsmában (mértékkel) fizetett másoknak és mértékkel ivott. Szóval szava volt.
  Csak azt nem tudta senki, hogy otthon nem az a vidám ember, hogy egy rossz mozdulatért, egynevetésért pofon járt, az egész család rettegett tőle. És mindez miért? Mert a lány akibe 20 évesen szerelmes volt, nem viszonozta, máshoz ment hozzá. Akkor dacból megnősült, és gyűlölt mindenkit maga körül.”
 • 14. szatyi 2010. március 29. 21:10
  „-lila-
  Én úgy tudom, hogy a "többi magyar" kockáztatta az életét őérte, amikor élőlánccal védték a házát a szekusoktól.
  Lehet, hogy nem kellett volna?”
 • 13. ferdzso 2010. március 29. 21:08
  „"dodó" köszi, ... ami a szívemen...”
 • 12. dodó 2010. március 29. 21:04
  „6. hozzászólás ferdzso

  Minden szavad igaz!
  Tőkés egy nagyon megélhetési "politkus". Ezt még lenyelnénk valahog, de hogy mindenbe belepo... (szóljo), mindig ő legyen az okos Romániában, Magyarhonban és az EU-ban is, az már visszataszító!”
 • 11. precision2000 2010. március 29. 20:48
  „Mivel Laci bátyám közszereplővé vált, és lépten-nyomon az erkölcsről és az igaz értékekről (???) értekezik, nem hiszem, hogy magánéleti kilengése(i) csupán rá tartozna/nának. Az az igazság, hogy annyi hitele van neki is, mint a napokban bedőlő jobbikos kisfiúknak vagy az évek óta csúcsformát mutató szociknak. Tőkéslászló monjon le, mehet haza misézni a templomba. Esetleg egyházi esküvőt kötni.”
 • 10. gardiola 2010. március 29. 20:45
  „Biztos JOBBIK-os mert ilyen cikket csak is a Jobbikról írnak mostanában!
  Szebb Jövőt!”
 • 9. TrombiFrédi 2010. március 29. 19:51
  „Az ő dolga, emberből van ő is!!!”
 • 8. lila 2010. március 29. 19:28
  „Ez az ember az életét kockáztatta a többi magyarért! A családi ügyei pedig csak reá tartozik.”
 • 7. petrov 2010. március 29. 19:23
  „Lám, lám, mit tesz a keresztyény értékrend hiánya ! :D:D:D”
 • 6. ferdzso 2010. március 29. 18:17
  „Van egy pár ember, aki szememben egy "életművész", nemétől, nemzetiségétől, és politikai hovatartozásától függetlenül. Ezt az embert a "romániai események" zűrzavara, és akkori "antikommunista" eszméi tették oda, ahol, most "éldegél". Nem vagyok sem ateista, sem a romániai magyarok ellen, de kár, hogy ilyen emberek, megtévesztő viselkedésükkel, más emberek bizalmával élnek vissza! Szerencse, hogy nem "pedofil megcsalás" a téma, még jobban elítélném. (Csak véleményem...)”
 • 5. dodó 2010. március 29. 18:08
  „Nahát! Mik ki nem derülnek az aranyszájú észosztó Laciról...”
 • 4. deszkás 2010. március 29. 17:05
  „Sose derült volna ki hogy Magyarországon van ha az "öreg szekus" nemhajt ki szabálytalanul elébük Hatvanban.”
 • 3. zehn 2010. március 29. 17:05
  „Nos, 1 Tőkés valóban református
  2 Magánélete meg egyedül rá és családjára tartozik”
 • 2. sling 2010. március 29. 17:01
  „<moderálva>
  (de azért megsúgom: református püspök Tőkés László).”
 • 1. flexsnake 2010. március 29. 16:47
  „katolikus, majd meggyónja és kész.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A katolikus egyház megújulását sürgetik

Megújulást sürgetett a német katolikus egyház több vezetője az elmúlt hetekben napvilágot látott… Tovább olvasom