Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Kedd a legstresszesebb időszak a munkahelyen

A brit dolgozók mintegy fele vallja, hogy a kedd délelőtt a legstresszesebb időszak a munkahelyén - derítette ki egy új kutatás.
A gyomorbántalmak ellen védelmet kínáló, Bimuno táplálékkiegészítő gyártóinak felmérése szerint a kedd 11 óra 45 perc jelenti a legstresszesebb és legmélabúsabb időszakot a munkában ülők számára. "Az emberek általában a hétfőt tartják a hét legrosszabb napjának, ám úgy tűnik, hogy valójában ez nem igaz, és a hétfői napon való +végigevickélés+, csupán azt jelenti, hogy a kedd még rosszabb lesz, mind a munkaterhelés, mind a stressz-szint szempontjából"- mondta Graham Waters, a Bimuno gyártásáért felelős Clasado vezérigazgatója. Hozzátette azt is, hogy az emberek ma már olyan felpörgetett élete élnek, amelynek elkerülhetetlen velejárója a stressz, különösen, ha a munkáról van szó.

A kedd 11 óra 45 perc az az idő, mikor a dolgozók szembesülnek a hét hátralevő részében még rájuk váró feladatokkal, és emiatt a stressz-szintjük is emelkedésnek indul. A tanulmány továbbá arra is fényt derített, hogy általában ez az a nap, mikor az emberek hajlamosabbak végigdolgozni az ebédszüneteiket, felismerve, hogy milyen sűrű hét vár még rájuk. A felmérésben részt vevő háromezer felnőtt 53 százaléka vallotta be, hogy szívesen végiglébecolja a hétfői napot és minden tizedikük vállalta fel, hogy még feladatait is képes elnapolni, hogy helyettük a Facebookon nézegesse a hétvégét megörökítő képeket. Majdnem minden ötödik alkalmazott pedig túlórát vállal kedden, hogy így hozza be a hétfői lemaradásokat.

Míg a britek mintegy fele stresszel a munkahelyén, addig egy átlagos alkalmazott, mentális és érzelmi feszültségként éli meg a napi nyolc óra munkát. Az emberek 23 százaléka minden nap idegeskedik a munkahelyén. Nagyjából ugyanekkora százalékuk a ránehezedő munka terhét tartja felelősnek a stresszért, míg minden ötödik megkérdezett, egyszerűen a munkájával együtt járónak tekinti azt. A felmérésben megkérdezettek 12 százaléka a főnökét, 9 százaléka pedig munkatársait okolja a munkahelyi feszültségért.

A táplálkozási szakértőként tevékenykedő Fiona Hunter szerint, elkeserítő, hogy mennyi ember szenved a stressztől, amely nem csupán egészségtelen táplálkozáshoz, de komoly emésztőrendszeri problémákhoz is vezethet. "A megfelelő ételekről, az elegendő vízmennyiségről és a szükséges étrendkiegészítőkről való gondoskodás segít az immunrendszer fellendítésében, valamint véget vet annak a gyomorgörcsnek, mely izgatott és túlhajszolt állapotunkban tör ránk" - mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iraki magánbank kizárólag hölgyeknek

Megnyílt az első kizárólag hölgyeket kiszolgáló magánbank a Bagdadtól 150 kilométerre található… Tovább olvasom