Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Két légi baleset egyetlen napon Oroszországban

Oroszországban csak az elmúlt két hónapban is számos légi baleset követelt emberéleteket.
Két légi szerencsétlenség történt Oroszországban pénteken: "keményen" ért földet egy Mi-24-es katonai helikopter a Tengermelléki területen, ahol az egyik pilóta életét vesztette, Moszkva mellett pedig lezuhant egy Jak-52-es gyakorló repülőgép, amelynek mindkét utasa meghalt.

A Mi-24-esek repülését a történtek kivizsgálásának idejére leállították a Tengermelléki területen (Primorje). Országosan 2003 óta ez volt a 9. baleset ezzel a típussal.

Szergej Ivanov miniszterelnök-helyettes éppen a héten háborodott fel egy értekezleten azon, hogy túl sok a közlekedési katasztrófa Oroszországban, ahol bármely másodpercben legalább 23 millió ember tartózkodik valamilyen közlekedési eszközön. Különösen aggasztónak nevezte a repülés helyzetét: a légi balesetek száma idén megduplázódott a tavalyi évhez képest, és a legtöbb ilyen baleset kicsi társaságok ősöreg gépeivel történt.

Oroszországban csak az elmúlt két hónapban is számos légi baleset követelt emberéleteket.

Legutóbb augusztus 22-én egy AN-2 típusú repülőgép szenvedett balesetet Tuvában: nyolc utasa közül egy meghalt, három megsérült. A gép valószínűleg egy természetvédelmi területre szállított vadászokat, a közelben felfedeztek egy illegális kifutópályát.

Augusztus 20-án Szentpétervár mellett lezuhant egy Jak-18-as típusú könnyű repülőgép, négyen vesztették életüket.

Augusztus 15-én szintén Szentpétervár közelében egy könnyű repülőgép, amikor elektromos vezetékekbe akadt és egy folyóba zuhant, pilótája és két utasa meghalt.

Augusztus 9-én egy An-12-es típusú szállító repülőgép az Amur menti Komszomolszkból a csukcsföldi Kepervejembe tartva Magadan közelében lezuhant. Előzőleg üzemanyag-szivárgás miatt kigyulladt az egyik hajtóműve. Fedélzetén 11 ember tartózkodott - köztük két fő ismeretlen okból -, s mindannyian életüket vesztették.

Július 11-én egy AN-24 típusú repülőgép az Ob folyón hajtott végre kényszerleszállást a Tomszki területen, Nyizsnyevartovszk közelében. A Tomszkból Szurgutba tartó gépen 37 személy volt, heten meghaltak, 18 ember megsérült.

Július 4-én Moszkva mellett zuhant le egy EV-97R euroStar gép: két utasa közül az egyik a helyszínen meghalt, a másik súlyos sérüléseket szenvedett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robbanás az ENSZ nigériai képviseletén - sok a halott

Öngyilkos merénylő okozta, sok halottat követelő erős robbanás volt pénteken a nigériai fővárosban… Tovább olvasom