Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Két magyar ellen indul eljárás Kolozsváron

A magyar nyelvű helyiségnévtáblával pózoló turisták ellen közerkölcs elleni vétség és csendháborítás miatt indul eljárás.
Végül két magyar állampolgár ellen javasolt szabálysértési eljárást indítani a kolozsvári rendőrség, amely lezárta a vizsgálatot a kincses város bejáratánál magyar nyelvű helységnévtábla előtt fényképezkedő és a hatóságok által előállított személyek ügyében.

Erről Szilágyi Mátyás kolozsvári főkonzul tájékoztatott kedden.

Hétfőn hajnalban ugyanis hat magyar állampolgárt kísértek be a rendőrségre Kolozsváron "közerkölcs elleni vétség és csendháborítás gyanújával", mivel a város bejáratánál fényképezkedni kezdtek egy magyar nyelvű - "Kolozsvár" feliratú - helységnévtábla előtt (a város román neve Cluj Napoca). Ez utóbbi táblát az illetők hozták magukkal, és azt állították fel fényképezés céljára. A rendőrök a magyarok gépkocsijában egy hasonló helységnévtáblát találtak, amelyen Torda város neve szerepelt magyarul (románul Turda).

Alma Bruja Brehariu, a Kolozs megyei rendőrség szóvivője az MTI-nek korábban telefonon azt mondta: négy magyarországi gyanúsítottról van szó, mégpedig az 56 éves M. Árpádról, a 43 éves B. Lajosról, a 27 éves M. Árpád Ferencről, valamint az 53 éves T. Leventéről, de bekísérték a rendőrségre a velük együtt helyszínen tartózkodó 43 éves B. Ildikót és egy tíz éves gyermeket.

A főkonzul tájékoztatása szerint a rendőrség már hétfőn este lezárta a vizsgálatot, s az ügyészség számára két személy ellen javasolt szabálysértési eljárást indítani és pénzbírságot kiszabni "közerkölcs elleni vétség és csendháborítás" gyanújával. Szilágyi Mátyás szerint egyébként a bekísért személyek már hétfőn szabadon távozhattak a rendőrségről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset a zugbányában: 3-an haltak meg

Három ember életét vesztette, és kettő megsérült egy kolumbiai aranybányában történt… Tovább olvasom