Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Kétmilliárd eurós pénzmosás Ausztriában?

Osztrák bankok 2 milliárd euró tisztára mosásában működtek közre az olasz maffia számára 2005 és 2007 között, ezt állítja a "profil" című osztrák hetilap legújabb száma.
A beszámoló szerint a pénzmosás 14 számla útján történt, amelyeket a Raiffeisen Zentralbanknál, az olasz UniCredit csoporthoz tartozó Bank Austriánál és az Anglo-Irish Bank osztrák fiókjánál vezettek. Az átutalásokat az olasz Fastweb és a Telecom Italia Sparkle internetszolgáltató kezelte az újság tudomása szerint.

Az érintett bankok tájékoztatták a hatóságokat olasz ügyfeleik pénzügyi műveleteiről, majd nyilvánosságra hozták információikat.

A bécsi ügyészség a római ügyészség kérésére még 2007 őszén elrendelte a gyanús számlák megfigyelését, de a gyanúsítottak akkor már tudták, hogy a számláik nincsenek biztonságban, írta a hetilap.

Most februárban a római ügyészség egy nagy pénzmosási és adócsalásügyben elrendelte 56 személy letartóztatását, köztük volt a Fastweb alapítója, Silcio Scaglia is. Abban az ügyben a Fastwebet és a Telecom Italia Sparkle-t azzal gyanúsítják, hogy 1,8 milliárd eurónyi fiktív telefon- és internetszámla kiállítása útján 365 millió eurós adóelkerülést hajtottak végre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzeti gyásszal emlékeznek Chilében

Háromnapos nemzeti gyász kezdődött Chilében vasárnap a február 27-i földrengés és cunami több száz… Tovább olvasom