Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Kóbor kutyák martak halálra egy gyereket Bukarestben

Kóbor kutyák martak halálra egy négyéves gyereket hétfőn Bukarestben, hat éves testvérét pedig megsebesítették.
A tragédia egy park mellett fekvő, elhagyott telken történt: a rendőrség szóvivője szerint a négyéves gyereket a felismerhetetlenségig széttépték a kutyák, idősebb testvérét pedig a lábán harapták meg, de neki sikerült elszaladnia. A hatóságokat nagyanyjuk riasztotta, azzal, hogy nem találja a gondjaira bízott kisebbik unokáját.

A román főváros második kerületének közleménye szerint az eset nem közterületen történt. Bukarestben az áruházak parkolóit, parkokat és elhagyott telkeket falkákba verődött kóbor ebek lepik el. Ivartalanításukra a román lapok szerint hatalmas összegeket költ a városháza, számuk mégis több tízezerre tehető. Tavaly 16 ezer embert haraptak meg kutyák Bukarestben - közölte májusban a Hotnews.ro hírportál.

Tavasszal a bukaresti főpolgármesteri hivatal egy határozattervezetben 5000 lejig (csaknem 350 ezer forintig) terjedő bírságot helyezett kilátásba azoknak, akik a kóbor kutyák rendszeres etetésével hozzájárulnak azok falkákba verődéséhez és ezáltal növelik az emberek elleni támadások kockázatát.

Az állatvédők azonban elutasították a tervezetet: szerintük éppen a kóbor kutyák kiéheztetése ösztönözné a falkák kialakulását és agresszivitásuk növekedését. Szerintük a városházának a kóbor kutyák ivartalanítására, illetve az állatok elhagyásának büntetésére kellene összpontosítania.

"Eddig senkit sem állítottak bíróság elé, amiért kutyáját elkergette, pedig ez már öt éve bűncselekménynek számít Romániában" - hívta fel a figyelmet egyik közleményében a Vier Pfoten állatvédő egyesület. A szervezet rámutat: Bukarestben 45 ezer kóbor kutya csatangol az utcákon, közülük 25 ezer még nincs ivartalanítva.

Olvasóink írták

  • 1. Roland1000 2013. szeptember 02. 20:08
    „Szánalmasak az emberek és az állatvédők egyaránt. Hát miért fontosabb egy kóbor kutya élete, mint azé a kisgyereké lett volna, akit megöltek a kutyák? Minden kóbor ebet be kellene fogni és tenni, amit tenni kell.

    Olyan fene büszkék az állatvédők, hogy betiltatták a kozmetikai kísérleteket állatokon. Tök jó! Akkor eztán majd embereken kísérleteznek - gondolom én. Valamin vagy valakin kell, mert tesztelés nélkül csak nem dobnak piacra arckrémeket és hasonlókat..., vagy mégis? Hát az klassz lesz! Na de, az a lényeg, hogy az állatkák megmenekültek. Hogy esetleg emberek fognak meghalni az allergiás reakcióktól? Bánja fene..., de az állatvédők biztosan nem. Milyen bolond világ ez!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kislányokat feláldozó szektavezért lincseltek meg Pápuán

Dühös tömeg lincselte meg a Fekete Jézusként elhíresült szektavezért Pápua Új-Guineán, miután a… Tovább olvasom