Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Korlátozni fogja az Interpol a pedofil tartalmú honlapokhoz való hozzáférést

Korlátozni kívánja a pedofil tartalmú oldalakhoz való hozzáférést az Interpol egy hétfőn előterjesztett javaslata szerint.
A nemzetközi rendőri szervezet ezzel a "megelőző" lépéssel elsősorban a gyermekek szexuális kizsákmányolását szeretné megakadályozni, és nem az a célja, hogy ellenőrzése alatt tartsa a világhálón böngészőket.
Az Interpol beszámolt arról, hogy jelenleg 265 olyan honlapot vettek nyilvántartásba, amelynek tartalma kiskorúak ellen elkövetett szexuális visszaélésekről tanúskodik, de a listát tovább bővítik majd a nemzeti rendőrségek támogató munkája nyomán. A kezdeményezés a gyakorlatban úgy valósul majd meg, hogy aki a szóban forgó oldalakat szeretné elérni, annak vagy egy hibaüzenet jelenik meg a képernyőjén, vagy pedig automatikusan az Interpol saját rendőrségi honlapjára lesz irányítva.

A rendőrségi források hangsúlyozzák, hogy ez a lépés csupán "kiegészítése azoknak az eszközöknek", amelyeket hasonló célból már a legtöbb országban alkalmaznak a hatóságok.
"Ez a javaslat kulcsfontosságú eszköz lesz az elsősorban kiskorúak kihasználásával járó szexuális bűncselekmények megelőzésében" - húzta alá Jon Eyers, az Interpol emberkereskedelemmel foglalkozó osztályának igazgatóhelyettese. Eyers hozzátette, hogy ezáltal egyrészt könnyebbé válik a szexuális bűncselekményt elkövetők azonosítása, másrészt pedig fel tudják számolni azokat a szervezeteket és hálózatokat, amelyek pedofil tartalmú oldalakat működtetnek.

Olvasóink írták

  • 2. Rosmary53 2010. október 11. 21:08
    „Miért korlátozni? Betiltani, és passz.”
  • 1. flexsnake 2010. október 11. 21:01
    „és erről még csak most tárgyalnak? menten beszarok :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb részeket nyitnak meg a látogatók előtt a római Colosseumban

Csütörtökön megnyitják a nagyközönség előtt a római Colosseum negyven éve nem látogatható harmadik… Tovább olvasom