Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 26°C Még több cikk.

Magyar fogoly halt meg egy bécsi fogdában

Az 58 éves férfi halálának okát vizsgálják.
Holtan találtak egy magyar származású foglyot szerda reggel Bécsben egy rendőrségi fogda cellájában. A halál okát vizsgálják.

Az 58 éves férfit június 6-án vették őrizetbe tartózkodási tilalom megszegése miatt. Patrick Maierhofer rendőrségi szóvivő arról tájékoztatott, hogy a férfit a tisztiorvos megvizsgálta, és egészségi állapota alapján alkalmasnak tartotta őrizetbe vételre.

A férfi halálát megelőzően az éjszakai ellenőrzés során nem tapasztaltak rendellenességet. Reggelre már nem élt, azonban idegenkezűségre utaló nyomot nem találtak, ezért arra következtetnek, hogy a férfi természetes halállal halt meg. A bíróság hivatalból boncolást rendelt el.

A NEOS - az Új Ausztria és Liberális Fórum - továbbá a Liste JETZT politikai pártok követelik a férfi halálához vezető körülmények kivizsgálását. Parlamenti felszólalásukban kértek választ arra, vajon az elhunyt férfi egészségi állapota alapján valóban alkalmas volt-e a fogva tartásra. Kezdeményezték, hogy készítsenek értékelést azokról az egészségügyi intézkedésekről, amelyeket a fogvatartottak igénybe vehetnek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem vallotta bűnösnek magát az új-zélandi tömeggyilkos

Nem vallotta bűnösnek magát az új-zélandi tömeggyilkos
Vallomásában semmi megbánást nem mutatott. Tovább olvasom