Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Matteo Salvini: Olaszország nem válhat menekülttáborrá

Olaszország a kormányváltás nyomán s az EU tagja marad, de irányváltásra van szükség egyebek között az európai migrációs politikában, mivel Itália nem válhat menekülttáborrá - jelentette ki Matteo Salvini a Liga és a parlamenti választásokon győztes olasz jobbközép koalíció vezetője szerdán Rómában a külföldi újságírók előtt.
Matteo Salvini hangsúlyozta, ha a Liga és a jobbközép kerül kormányra, Olaszország az EU tagja marad, de "alapvető dolgokban irányt kell változtatni, például az európai migrációs politikában, mivel Olaszország nem válhat menekülttáborrá". 
    
Salvini bejelentette, hogy megkezdi az egyeztetést a parlamentbe bejutott olasz pártokkal a felső- és alsóház elnökeinek kinevezéséről. Elsőként Luigi di Maióval, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) vezetőjével veszi fel a kapcsolatot. 

Döntöttek az olaszok: nem a bevándorlásra, nem Brüsszelre    
A Brüsszel ellenes Öt Csillag Mozgalom, valamint a migrációellenes politikát hirdető Északi Liga jelentős előnyét vetítik előre a március 4-én tartott olaszországi parlamenti választás részeredményei Soros embere be sem jut a parlamentbe.

"Olaszországról az olaszok döntenek"
A választásokon győztes jobboldali koalíciónak "joga és kötelessége kormányozni", a Liga pedig kész meghatározni ennek irányát - mondta Matteo Salvini, a radikális jobboldali tömörülés vezetője hétfőn Milánóban. "Olaszországról az olaszok döntenek" - szögezte le. "Nem Berlin, nem Párizs, nem Brüsszel, és nem is a pénzpiacok"

 "Történelmi lehetőséget kaptunk"
"Ma megszületett a harmadik köztársaság, amely az olasz polgárok köztársasága lesz" - mondta z Öt Csillag Mozgalmat vezető Luigi di Maio
A választásokat a Silvio Berlusconi vezette jobboldali pártszövetség nyerte a szavazatok 37 százalékával, a csaknem végleges eredmények szerint az Öt Csillag Mozgalom lesz a római parlament legnagyobb önálló pártja a maga 32 százalékával.

A vasárnap tartott olaszországi parlamenti választás részeredménye alapján feltételezhető, hogy a legtöbb egyéni mandátumos körzetben is jobbközép jelölt nyer.

Történelmi vereség a migránspárti baloldalon
Távozik a balközép Demokrata Párt (PD) éléről Matteo Renzi korábbi olasz kormányfő,    
A jelenleg kormányon lévő PD a múlt vasárnap tartott parlamenti választáson a voksok mintegy 18 százalékát szerezte meg.

Soros embere megbukott
További csapást jelent az EU számára, hogy az Emma Bonino volt külügyminiszter és uniós biztos vezette, határozottan Európa- és migrációpárti Több Európát elnevezésű párt az előrejelzések szerint nem tudja majd átlépni a parlamentbe jutás 3 százalékos küszöbét. A politikusnőt és kampányát maga Soros György támogatta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elpusztult egy kiskutya a repülőn, mert a személyzet a fedélzeti csomagtartóba zárta

Elpusztult egy kiskutya a repülőn, mert a személyzet a fedélzeti csomagtartóba zárta
A légitársaság közölte, hogy kivizsgálja a "tragikus balesetet", amelynek nem lett volna szabad… Tovább olvasom