Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Megfigyelték a volt olasz belügyminisztert

Kiderült, hogy az Északi Liga olasz jobboldali párt volt pénztárnoka magándetektívvel figyeltette meg párbeli riválisát
Tovább dagadt az Északi Liga olasz jobboldali párton belüli botrány, miután kiderült, hogy a párt volt pénztárnoka magándetektívvel figyeltette meg párbeli riválisát.

"Abszurd, hogy a volt belügyminiszterről dosszié készült" - hangoztatta sajtótájékoztatón Roberto Maroni, aki tavaly novemberig az Északi Liga által delegált belügyminiszter volt.

A Panorama hetilap jutott hozzá azokhoz az információkhoz, melyeket a párt volt pénztárnoka, Francesco Belsito szerzett az őt eltávolítani akaró Maroniról. Belsito detektívet fogadott fel a Liga politikusának megfigyelésére. Maroni hamisnak nevezte a rá vonatkozó adatokat, de elsősorban elképesztőnek nevezte, hogy megfigyelése pártpénzből történt. Akárki is álljon a kémsztori hátterében, a felelősöket el kell távolítani az Északi Ligából - hangoztatta Maroni Belsitónak arra a kijelentésére utalva, miszerint a párt volt főtitkára Umberto Bossi tudott Maroni megfigyeléséről.

Az olasz sajtó szerint hiába igyekszik megmenteni Maroni a pártot, az omlás elkerülhetetlenné válik, ha bebizonyosodik, hogy a beteg Bossi nem passzív szenvedője, hanem aktív szervezője volt a párt kétes ügyeinek.

Az Északi Ligát a pártpénzek felhasználásáról indított ügyészi vizsgálat rengette meg. A pénzügyőrség ellenőrzései szerint a pártkasszát Umberto Bossi családja és ennek bizalmasai használták saját céljaikra. Bossi április 10-én lemondott, de megtartotta a tiszteletbeli elnöki tisztséget. Lemondott

Bossi fia, Renzo is, aki az Északi Liga színeiben Lombardia tartományi testületének tagja volt. A párt vezetését a júniusi kongresszusig triumvirátus vezeti soraiban Maronival.

A pártból kizárták Belsitót és Rosy Maurót, az Északi Liga szenátusi alelnökét is. Hatszázezer euró értékben aranyrudakat és drágaköveket vásároltak. Belsito öt kilogram aranyat és százezer euró drágakövet már visszaadott a pártnak. Mauro azt állítja, saját pénzét fektette be. Ennek ellentmond a pártkasszából Mauróhoz vándorolt több százezer euró.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leragasztott szájjal toloncolják ki az illegális bevándorlókat

Egy repülőgép utasa által készített felvétel tanúsága szerint az olasz rendőrség bilincsben,… Tovább olvasom