Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Meghaladja a 140-et a permi tűzvész halálos áldozatainak száma

Négy város kórházaiban 89 sérültet ápolnak, közülük 33 van súlyos, életveszélyes, további 46 súlyos állapotban.
Péntekre 142-re emelkedett az oroszországi Permben a múlt hét végén tomboló tűzvész halálos áldozatainak száma - közölte a permi kormányzói hivatal sajtószolgálata.

Négy város kórházaiban 89 sérültet ápolnak, közülük 33 van súlyos, életveszélyes, további 46 súlyos állapotban.

A szombatra virradó éjszaka kiégett permi éjszakai klubban a vizsgálatok további szabálysértésekre derítettek fényt: azon kívül, hogy a menekülési útvonalként is használható nagy kirakat-ablakokat egy engedély nélküli bővítés során befalazták, a mennyezetet és a falakat gyúlékony, illetve égéstermékként mérgező gázokat kibocsátó anyagokkal burkolták, a klub törvénybe ütköző módon kapta meg az alkohol árusítására feljogosító engedélyt, és a legtöbb munkatárs "feketén" dolgozott a szórakozóhelyen.

Vlagyimir Putyin kormányfő a kormányülésen korruptnak és hozzá nem értőnek nevezte az orosz bürokráciát, megjegyezve, hogy összenőtt az üzleti élettel. Úgy vélte, hogy ezt reflektorfénybe állította a permi tragédia, amely bárhol megtörténhetett volna.

Permben tovább hullanak a fejek: büntető eljárást indítottak többek között Vlagyimir Muhutgyinov, a helyi tűzvédelmi felügyelet vezetője és egy felügyelője ellen. Korábban Muhutgyinovot Szergej Sojgu miniszter felfüggesztette állásából, mire a férfi szívinfarktussal kórházba került.

A Kommerszant című lap arról is beszámolt, hogy a csütörtöki hírekkel ellentétben a permi képviselők egyenesen kezdeményezték Oleg Csirkunov kormányzó távozását, de az országos parlament alsóházában (duma) több mint kétharmados többséggel rendelkező Egységes Oroszország Párt úgymond nem engedte, hogy elfogadják a javaslatot.

Moszkvában a váratlan - és a szokásoktól eltérően komoly - tűzrendészeti ellenőrzések nyomán a lapok szerint be akarnak zárni legalább hatot a legnépszerűbb éjszakai klubokból. Több érintett klub vezetői azonban pénteken délután úgy nyilatkoztak az Interfax hírügynökségnek, hogy a vizsgálatok minimális szabálysértéseket állapítottak meg, s ezeket már fel is számolták.

Vlagyimir Putyin kormányfő pénteken 436 millió rubelt különített el a permi tűzvészben megsérültek orvosi kezelésének költségeire.

Kirov városában - ahol most szintén alaposan ellenőrzik a szórakozóhelyeket, az üzleteket -, csalók jelentek meg, akik tűzrendészeti felügyelőknek kiadva magukat vizsgálódnak a város boltjaiban és "bírságolják" a tulajdonosokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött a halál szőke angyalának pere

Argentínában pénteken bíróság elé állították a múlt század 70-es és 80-as éveiben uralkodó katonai… Tovább olvasom