Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson -3°C | 10°C Még több cikk.

Meghalt a Titanic utolsó túlélője

Nagy-Britannia - Millvina Dean kéthónapos csecsemő volt, amikor 1912-ben családjával együtt "felszállt" a Titanicra.

Életének 97. évében elhunyt a Titanic utolsó túlélője. Millvina Deant egy angliai idősek otthonában érte a halál vasárnap - közölte a BBC, az idős asszony egyik meg nem nevezett barátjára hivatkozva.

Millvina Dean kéthónapos csecsemő volt, amikor 1912-ben családjával együtt "felszállt" a Titanicra. A család Nagy-Britanniából az Egyesült Államokban lévő Kansas államba szeretett volna költözni.

Meghalt Millvina Dean, a Titanic utolsó túlélője.
Meghalt Millvina Dean, a Titanic utolsó túlélője.

A hajó azonban pár nappal indulása után jéghegynek ütközött az Atlanti-óceánon, és elsüllyedt. A gyermek, édesanyja és bátyja túlélték a katasztrófát, ám a családapa a tragédia mintegy 1500 áldozata között volt.

Olvasóink írták

 • 6. Boytronic 2009. június 01. 21:07
  „A csónakok kevés számából is az következtethető,hogy meg sem fordult senki fejében hogy tragédia,baj lehet..A hajótársaságok közötti "kék szalag"verseny még nem lett volna baj,inkább az hogy figyelmen kivül hagytak jó pár "jelet"ami jéghegyek jelenlétére utalt,és ráadásul sok volt a hibás döntésekből,de ezt ma már szinte mindenki ismeri aki olvasta vagy látta a tőrténetet,sajnos sok tragédia történt az ezt következő évtizedekben,többek közt a világháborúk,Hirosima Nagasaki,Csernobil ami azértnagyságrendekben nagyobb tragédia sajnos..Az ember sok mindenre képes de hogy tanult e az elmúlt katasztrófákból,világégésből ki tudja??Hajlok arra hogy nemnagyon....”
 • 5. theseus 2009. június 01. 10:10
  „Ha jól emlékszem, az előírtnál sokkal kevesebb mentőcsónak volt, főleg ez okozta az áldozatok nagy számát. A filmből legalábbis ez derült ki.
  Másrészt a hajó túl gyorsan ment, mert rekordot akart dönteni, ezért is vették észre későn a jéghegyet.
  Ez volt a "boldog békeidők" legnagyobb karasztrófája, azért olyan emlékezetes. Utána a világháborúkban viszont nagyságrendekkel többen vesztek oda értelmetlenül.”
 • 4. benq 2009. június 01. 10:09
  „Akkor most már együtt van Leonardoval :-))”
 • 3. Boytronic 2009. június 01. 09:05
  „A Titanic az emberi tudás ,technika,társadalmi ellentétek,a nagyravágyás és az elbizakodotság szimbóluma ma...Elsűlyedt mert rettenetesen elvakultan hittek a "törhetetlenségében,és biztak a tengerészek tévedhetetlenségében,sajnos 1500-ember halálához vezetett...Az azóta eltelt időben,jópárszor lett az eféle elbizakodottságból tragédia,lásd:-Chellenger,Kurksz,és a szuperszónikus repülők tragédiája,mind azt mutatja,hogy a túlontúl kevély és gőgös felsőbrendü,technikában való hályogos ,elbizakodottság,profithalmozás,kapzsiság mindig szedi az áldozatait,és az ember nem tanul semmiből..sajnos...”
 • 2. legal 2009. június 01. 08:26
  „Átgondolva a Titanic történetét a hajó elkészítésébe fektetett emberi - kulturális - erőfeszítéstől az utolsó túlélő haláláig lélektanilag nagyon felemelő kulturtörténeti esemény, amely örökre bevésődött kollektív tudatunkba. Nyugodjanak békével.”
 • 1. CsImre 2009. június 01. 00:57
  „Már megint meghalt az utolsó túlélő.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agyonlőttek egy abortuszokat végző amerikai orvost

Egyesült Államok - Az orvost bíróság elé is állították, amiért 2003-ban állítólag 19 esetben hajtott… Tovább olvasom