Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Megkezdte tárgyalásait az illegális bevándorlók visszafogadásáról Nigériával az EU

Megkezdte egyeztető tárgyalásait az Európában illegálisan tartózkodó, menekültstátuszra nem jogosult bevándorlók visszafogadásáról Nigériával az Európai Unió.
Az Európai Bizottság szerdai közleménye szerint az Európai Unió és Nigéria hiteles és hatékony visszafogadási politikájának fontos eleme a kiinduló és tranzitországokkal kötött megállapodás a migrációs nyomás csökkentése és az embercsempész hálózatok felszámolása érdekében az emberi méltóság tiszteletben tartása mellett.

A tervezett megállapodás lehetőséget kíván nyújtani a legális úton való európai letelepedéshez is.

A migráció összefüggésében indított partnerségi program keretében Libanon és Jordánia mellett öt afrikai országgal - Niger, Mali, Nigéria, Etiópia, Szenegál - kötött megállapodást az Európai Unió, amelynek bizonyos részletei még kidolgozásra várnak.

Ugyanakkor a program nem csak a nemzetközi védelemre nem jogosultak visszafogadására és"visszaintegrálásátra" irányul, hanem olyan elemeket is tartalmaz, mint például uniós források biztosítását abban az esetben, ha a visszafogadó ország menekülteket alkalmaz egy iparágban.

A program segít abban, hogy a probléma forrásához közel lehessen hatékony és gyors megoldást találni azért, hogy a javuló biztonsági környezet és az életminőség emelkedése miatt egyre kevesebben induljanak útnak Európa felé - hangsúlyozták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

25 menekült holttestére bukkantak a Földközi-tengeren egy gumicsónakban

Egy a Földközi-tengeren hánykolódó gumicsónak aljában 25 menekült holttestére bukkantak, a vízi járműről 107 túlélőt sikerült kimenteni. Tovább olvasom