Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Megszavazta az ausztrál parlament a melegházasságot

Az utolsó pillanatra hagyták a döntést, de megszavazta a parlament az azonos neműek házasságát Ausztráliában.
Csütörtökön az ország Szövetségi Parlamentje megszavazta az azonos neműek házasságát engedélyező törvényt. Ettől kezdve a hivatalos definíció nem kimondottan férfi és nő, hanem két ember szövetségeként határozza meg a házasságot.

Bár az ausztrálok november közepén túlnyomó többségben a házassági egyenlőségre szavaztak, néhány konzervatív politikus módosításokat szeretett volna beiktatani, amelyek végül nem léptek életbe. A parlamentben alig szavaztak a törvény ellen.

A jelenlegi jogszabály lehetővé teszi, hogy az egyházak és a vallási szervezetek bojkottálják az azonos neműek egybekelését a diszkriminációt tiltó ausztrál törvények megsértése nélkül.

A már bejegyzett anyakönyvvezetőknek is lehetőségük van arra, hogy megtagadják a melegházasságok törvényesítését, de a jogszabály életbe lépése után regisztrálók ezt már nem tehetik majd meg felelősségre vonás nélkül.

A törvény már csak az ausztrál főkormányzó szentesítésére vár. Ha ez megtörtént, 28 nappal utána hivatalosan is törvényes lesz az azonos neműek házassága Ausztráliában.

A házassági egyenlőség támogatói az ausztrál fővárosban, Canberrában található parlament előtt gyűltek össze, hogy ott legyenek a történelmi döntéshozatalnál.

AU Marriage Equality on Twitter

Greg Hunt on Twitter

Christine Forster on Twitter
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szirénahangosításba kezdenek Hawaiin

A bő fél évszázada telepített szirénarendszer aktiválására és bővítésére egy esetleges észak-koreai rakétatámadás veszélye miatt van szükség.

Tovább olvasom