Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Merkel üdvözölte Macron javaslatait

A francia államfő beszédében jó alapot látok arra, hogy Németország és Franciaország intenzíven együttműködjön - fogalmazott a német kancellár.
Üdvözölte a francia államfő, Emmanuel Macron javaslatait az Európai Unió reformjára a német kancellár.

Angela Merkel csütörtök este nyilatkozott Tallinnban, ahol közvetlenül az EU állam- és kormányfőinek késő este kezdődött csúcstalálkozója előtt találkozott Macronnal.

A német kancellár - aki első ízben nyilatkozott a francia államfő keddi javaslatairól - úgy értékelte, hogy a "Macron-csomag" jó ösztönzőt jelent a továbblépéshez. Merkel egyidejűleg üdvözölte az Európai Bizottság elnökének, Jean-Claude Junckernek néhány nappal korábban előterjesztett reformjavaslatait is.

A Macron-beszédben foglaltakkal kapcsolatban a vasárnapi német választások eredményeként rendkívül nehéz hazai koalíciós tárgyalások előtt álló Merkel azt hangoztatta, hogy - mint fogalmazott - nagy az egyetértés Franciaország és Németország között. "A francia államfő beszédében jó alapot látok arra, hogy Németország és Franciaország intenzíven együttműködjön" - fogalmazott Angela Merkel, külön is kiemelve a társasági adóval, valamint a csődjoggal kapcsolatos francia elnöki javaslatokat.

A kancellár hangsúlyozta, hogy német szempontból az EU reformjával kapcsolatban különösen fontosak a növekedés, a versenyképesség, továbbá a munkahely-teremtés kérdései. Különösen pozitívnak nevezte azokat a javaslatokat, amelyeket a francia államfő a közös védelem-, továbbá a közös menekültpolitika kiépítésre terjesztett elő. Úgy értékelte, hogy közös nevezőn vannak a külpolitika területével kapcsolatban is, amelyen szintén cselekvésre van szükség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégis életben van az IÁ halottnak vélt vezetője

Mégis életben van az IÁ halottnak vélt vezetője
Abu Bakr al-Bagdadival készült új hangfelvételt tettek közzé. Tovább olvasom