Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Napra pontosan egy éve történt a stockholmi gázolásos terror támadás

Napra pontosan egy éve történt a stockholmi gázolásos terror támadás
Öt embert gázolt halálra a dzsihadista.
2017 április hetedikén kora délután egy teherautó száguldott végig a svéd főváros sétálóutcáján..

A helyszínen négyen veszítették életüket, a tizennégy sérült közül egy nő később halt egy kórházban. A támadást követően szirénázó rendőrautó figyelmeztette a várost, hogy terrortámadás történt. A svéd miniszterelnök ezt jelentette be:

„Megtámadták Svédországot. Minden terrorcselekményre utal."

Nemsokkal később elfogták a 39 éves üzbég származású elkövetőt, akiről kiderült, hogy kiterjedt dzsihádista kapcsolatai voltak, és akkor lett az Iszlám Állam híve, amikor Svédországba érkezett.

A támadás előtt néhány perccel lopta el azt a teherautót, amivel a terrortámadást elkövette.
Megrázó képek a stockholmi terrortámadásról és a megemlékezésről

A tragédia után több tízezren emlékeztek meg az áldozatokról, Svédországban és egész skandináviában a legmagasabb szintre emelték az azóta is érvényben lévő terrorkészültséget.
A gázolás mint a terror új fegyvere

Az utóbbi két éven 8 járművel történő támadás történt Európában, Nizzában 84-en, Berlinben 12-en, Londonban 7-en, Barcelonában 13-an haltak meg, és többszázan nyomorodtak meg egész életükre a merényletekben.
 
 Szemben a terrorral

Orbán Viktor részvétnyilvánításában ezt írta akkor svéd kollégájának: " Biztosíthatom, hogy kormányom továbbra is minden rendelkezésére álló eszközzel támogatni fogja közös küzdelmünket az Európát sújtó terrorista támadásokkal szemben"

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorosék külföldről próbálnak választási csalást szervezni

Sorosék külföldről próbálnak választási csalást szervezni
A Soros-hálózat emberei választási csalásra készülnek, külföldről, külföldi pénzből akarják illegális módon befolyásolni a vasárnapi választások eredményét. Tovább olvasom