Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Nem az Iszlám Állam tagja, hanem egy roma férfi késelhetett Frankfurtban

Nem az Iszlám Állam tagja, hanem egy roma férfi késelhetett Frankfurtban
A delmagyar.hu Frankfurtban élő olvasója úgy tudja, hogy nem az ISIS egy tagja, hanem egy Délkelet-Európából érkezett roma férfi késelt a német városban.
Egy késes támadó négy embert sebesített meg egy frankfurti metróállomáson szombat délután, írta az egyik helyi rádió a honlapján. Az elkövető szökésben van, a rendőrség jelenleg is keresi.

A delmagyar.hu Frankfurtban élő olvasójától, Andreas Felbertől úgy tudjuk, hogy ott élő romák közötti nézeteltérésről volt szó. Egy 28 fős, Délkelet-Európából érkezett csoport költözött a Hauptwache állomás 2.-ik földalatti szintjére. Erre Frankfurt város szociális ügyekért felelős vezetője adott nekik engedélyt a hideg időjárás miatt. Korábban Westbahnhof mellett egy templom kertben laktak.

Andreas Felber arról is beszámolt a delmagyar.hu hivatalos Facebook oldalán, hogyan tartózkodhat egy európai állampolgár bejelentkezés nélkül Németországban. - 3 hónap után be kell jelentkeznie az "Ausländerbehörde"-n, a külföldiekkel foglalkozó hatóságnál. A megélhetését saját magának kell biztositania, azaz munkából eredö jövedelemmel kell rendelkeznie. A németek ilyen kérdésekben nagyon precizek. Ha felszólitásra (ez az "Aufforderung ") nem hagyja el önként Németországot, akkor életbe lép a kitoloncolás (ez az "Abschiebung"). A kitoloncolás egyben egy 3 éves újrabeutazási tilalommal is jár - írja a jogi szabályozásról olvasónk.

Azaz nem bevándorló és nem is az Iszlám Állam tagja késelt, ahogy az egyik helyi lap, a bild.de írja. A német lap információi ezzel az esettel kapcsolatban csak arra térnek ki, hogy a sérültek 16-18 éves fiatalok, akik közül hárman súlyosan, egyikük pedig könnyebben sérült a késes támadásban.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még mindig túl sok bevándorló érkezik Ausztriába

Még mindig túl sok bevándorló érkezik Ausztriába, ami ellen sürgősen lépéseket kell tenni. Tovább olvasom