Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Nem telepítik át az újonnan érkezőket a calais-i "dzsungelből"

A calais-i tábor végleges felszámolásának megkezdése után érkezett migránsok nem számíthatnak arra, hogy a francia hatóságok őket is áttelepítik - figyelmeztetett a helyi kormányzati prefektus csütörtökön.
A migránstábor végleg bezárt, és többé nem nyitja meg kapuit - mondta el Fabienne Buccio prefektus a helyszínen tartózkodó újságíróknak. "Az áttelepítések lebonyolításával megbízott központ is befejezte működését" - tette hozzá. 

"Calais-nak nem feladata, hogy Európa összes migránsát fogadja" - mutatott rá. "Nem akarunk légüres teret létrehozni. Arra kértük az újonnan érkezetteket, hogy szóródjanak szét."

A helyszínen tartózkodók csütörtökön mintegy 100 fős, főként fiatalokból álló migránscsoportot láttak elvonulni a tábor hétfőn kezdődött kiürítését felügyelő rendőrség tagjai mellett.

"Ezek az emberek eredetileg nem voltak a tábor lakói" - magyarázta Buccio.

Buccio szerdán azt mondta, hogy a "dzsungel" néven ismert migránstáborban immár senki sem tartózkodik, és befejeződött több mint 5 ezer lakójának áttelepítése franciaországi fogadóközpontokba. A prefektus hozzátette: a sátrak lebontása és a szemét összetakarítása hétfőig elhúzódhat.

Több mint ezer kísérő nélküli kiskorút egyelőre a tábor mentén álló konténerekben szállásoltak el, amíg a brit hatóságok eldöntik, kiket vesznek át közülük. 

A hatóságok és a segélyszervezetek is úgy vélik, hogy a migránsok egy része a Calais-i "dzsungel" felszámolása után sem mond le arról, hogy megpróbáljon kamionokban elbújva átjutni Nagy-Britanniába. Ezért tartani lehet attól, hogy a következő hetekben a lebontásra ítéltnél kisebb sátortáborok alakulnak ki ismét a régióban, ahova a migránsok kisebb csoportokban visszatérnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Durva: megölt és megsütött egy rendőrt a sátánista férfi - 18+

Durva: megölt és megsütött egy rendőrt a sátánista férfi - 18+
Az elűnt rendőr DNS mintáját egy tócsa zsírban találták meg az elkövető sütőjében. Tovább olvasom