Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Német kormányalakítás - megalakulása után azonnal munkához lát az új német szövetségi kormány

A három párt "nagykoalíciót alkot a kisemberekért", a társadalom többségét alkotó középrétegekért, amelyek bizalmát csak munkával és teljesítménnyel nyerheti el.
Sok dolga lesz az új német szövetségi kormánynak, és megalakulása után rögtön el is kezdi a munkát - mondta Angela Merkel német kancellár hétfőn Berlinben a koalíciós szerződés aláírása előtt.
 
Fotó: MTI
Fotó: MTI

A Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke a közös kormányzásra készülő pártok vezetőinek tájékoztatóján elmondta, hogy az új kormánynak választ kell adnia az embereket foglalkoztató kérdésekre, így gondoskodnia kell a szociális piacgazdaság modelljének megújításáról és arról, hogy "mindenkihez elérjen a jólét", és a szociális biztonságtól a közbiztonságig terjedően biztonságot nyújtó, cselekvőképes államot kell építenie.

Olaf Scholz, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) ügyvezető elnöke kiemelte, hogy a negyedik nagykoalíció "nem szerelmi házasság", de a szociáldemokraták készen állnak a konstruktív együttműködésre. Horst Seehofer, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke hangsúlyozta, hogy a három párt "nagykoalíciót alkot a kisemberekért", a társadalom többségét alkotó középrétegekért, amelyek bizalmát csak munkával és teljesítménnyel nyerheti el.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szlovák újságíró meggyilkolása után a lemondását követelték - távozik Robert Kalinák belügyminiszter

A szlovák újságíró meggyilkolása után a lemondását követelték - távozik Robert Kalinák belügyminiszter
Döntését Robert Kalinák azzal indokolta, hogy távozásával is szeretne hozzájárulni az országban… Tovább olvasom