Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Nevetőgáztól bénult le a fiatal anyuka

Túl sok nevetőgázt szívott a 24 éves, egygyermekes angol Olivia Golding, és a B12 vitaminhiány miatt mellkastól lefelé teljesen lebénult.

A fiatal anyuka hétvégente 15 lufit szívott, amikor fiára, Parkerre az apja vigyázott. Csakhogy az egyik reggel nem tudott kikelni az ágyból, képtelen volt mozgatni a végtagjait, ezért megkérte a 3 éves gyerekét, hogy hívjon segítséget - írta a BorsOnline. Kiderült, hogy a lufikból elfogyasztott dinitrogén-oxid, vagy más néven nevetőgáz Lichtheim-betegséget, azaz a gerincvelő degenerációját váltotta ki Oliviánál.

Fotó forrása: BorsOnline/facebook
Fotó forrása: BorsOnline/facebook

– Körülbelül egy hónapja lufiztam, és az egyik szívás után a nyakamban és a hátamban tűszúrásokat éreztem, és zsibbadni kezdett a testem – mesélte a gépkocsi-kereskedőként dolgozó bristoli fiatalasszony. – De eszembe sem jutott, hogy ez a nevetőgáztól lenne, úgyhogy csináltam tovább. Aztán egy nap mozdulni sem tudtam.
 

A vizsgálatok kimutatták, hogy Olivia gerincveleje sérült a dinitrogén-oxidtól, ami elvonta a szervezetétől a B12 vitamint. Ez azért baj, mert ez a vitamin védi meg az idegrostokat a gerincvelőben. A 24 éves anyuka most B12 vitaminkúrát kap, és gyógytornászok segítségével tanul újra járni, és mozgatni a karjait. Már 12 lépést sikerült tennie, ezért bízik benne, hogy egy hosszan tartó rehabilitáció végén teljesen felépül - írja a Sun.

– Nem tudom feladni a fiamra a cipőjét, és ez teljesen megtört lelkileg. Nem tudok vele játszani sem, mert nem érzem a lábaimat, és az egész testem rángatózik. Nem tudok egyedül elmenni a mosdóba, és enni, inni sem tudok segítség nélkül – panaszkodott Olivia.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

177 802 négyzetméternyi területet ad át Szlovákia Magyarországnak

177 802 négyzetméternyi területet ad át Szlovákia Magyarországnak
Ismét módosul a magyar-szlovák határ. Tovább olvasom