Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Nőnek öltözött merénylő robbantotta fel magát a bevásárlóközpontban

A Csád fővárosában történt merényletben legalább tizennégyen meghaltak, 74 ember megsebesült.
Nőnek öltözött merénylő robbantotta fel magát szombaton a csádi főváros egyik bevásárlóközpontjában, legalább tizennégyen meghaltak, 74 ember megsebesült - közölte a rendőrség.

A feltételezett elkövető muzulmán kendőbe burkolt fejét – amelyet letépett a robbanás -, a rendőrség merénylet helyszínétől nem messze találta meg.

A helyszínre siető Taher Erda országos rendőrfőkapitány megerősítette, hogy az öngyilkos merénylő nem nő volt, mint ahogyan korábban hitték, hanem burkába öltözött férfi.

A merénylő reggel hozta működésbe a testére erősített pokolgépet a zsúfolt n,djamenai bevásárlóközpont bejáratánál, amikor az őt nőnek néző csendőr meg akarta motozni.

A szombati robbantás azután történt, hogy június 15-én kettős merényletet követtek N,Djamenában egy rendőriskola és a rendőrkapitányság épülete ellen. A merényletekben - amelyek elkövetését a Boko Haram nigériai szélsőséges iszlamista szervezet vállalta magára - harmincnégyen haltak meg. A hatóságok azóta legalább 60 embert vettek őrizetbe.

A csádi hatóságok a múlt hónapban tiltották be a burka viselését, arra hivatkozva, hogy a támadók így álcázhatják magukat, illetve az öltözék alá rejthetik a robbanószert.

Csádban van a Boko Haram ellen harcoló nemzetközi erők és a szaheli iszlamisták ellen küzdő 3000 fős francia haderő főhadiszállása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megdobálták a szerb kormányfőt

Aleksandar Vucic a srebrenicai mészárlás huszadik évfordulója alkalmából szervezett megemlékezésen… Tovább olvasom