Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Őrizetbe vette a rendőrség a túszejtőt egy francia óvodánál

Elengedte túszát kedden a fegyveres férfi a Párizs közeli Vitry-sur-Seine egyik óvodájában. Két órával később megadta magát.
13:58 - Őrizetbe vette kedden a rendőrség azt a fegyveres férfit, aki korábban túszokat ejtett a Párizs közeli Vitry-sur-Seine egyik óvodájában - közölte a francia elitalakulat, a Raid parancsnoka.

A férfi fél órával azután adta meg magát a kommandósoknak, hogy utolsó túszát is elengedte. Az akcióban senki nem sérült meg.

A nyári vakációban szabadidős központként szolgáló létesítménybe reggel 7 órakor ment be egy fegyveres, és túszul ejtette az ott tartózkodó három felnőttet és négy, ötéves gyermeket.

Egy szülő a gyermekét hozta be reggel a létesítménybe, amikor szembe találta magát a fegyveressel. Az apának sikerült meggyőznie a férfit, hogy engedje el a többieket és cserébe őt tartsa fogva.

A rendőrség elit alakulata egy órával később érkezett meg a helyszínre és negyedórával később megkezdődtek a tárgyalások a túszejtővel.

A környéket - ahol több lakóépületet kiürítettek - lezárta a rendőrség.

A rendőrség tájékoztatása szerint a négy órán át tartó tárgyalások során a kommandósoknak sikerült rábírniuk a túszejtőt, hogy az utolsó túszát is engedje szabadon. A tárgyalások azt követően folytatódtak, a férfi kijött az épületéből, a rendőrség pedig azonnal őrizetbe vette.

A zöld színű melegítőt viselő harminc év körüli férfinál - akinek korábban nem volt dolga a rendőrséggel - két fegyver volt.

A kommandósok leírása szerint gyenge idegállapotú férfi összefüggéstelenül beszél, többször elmondta, hogy szeretne meghalni, a követelései nem voltak világosak, de a túszul ejtett apát nem fenyegette meg.

13:00 - Őrizetbe vette kedden a rendőrség azt a fegyveres férfit, aki korábban túszokat ejtett a Párizs közeli Vitry-sur-Seine egyik óvodájában - közölte a francia elitalakulat, a Raid parancsnoka.

A férfi fél órával azután adta meg magát a kommandósoknak, hogy utolsó túszát is elengedte. Az akcióban senki nem sérült meg.

A nyári vakációban szabadidős központként szolgáló létesítménybe reggel 7 órakor ment be egy fegyveres, és túszul ejtette az ott tartózkodó három felnőttet és négy gyermeket. Az egyik szülő kivételével azonban valamennyien ki tudtak menekülni az épületből. A kommandósok leírása szerint gyenge idegállapotú férfi négyórai tárgyalást követően elengedte utolsó túszát, majd ezt követően megadta megát.

12:17 - A nyári vakációban szabadidős központként szolgáló létesítménybe reggel 7 órakor ment be egy fegyveres, és túszul ejtette az ott tartózkodó három felnőttet és négy gyermeket.

Az egyik szülő kivételével azonban valamennyien ki tudtak menekülni az épületből.

A környéket - ahol több lakóépületet kiürítettek - lezárta a rendőrség, amelynek elit egysége, a Raid tárgyalt a túszejtővel, aki délelőtt utolsó túszát is elengedte.

11:30 - A nyári vakációban szabadidős központként szolgáló létesítménybe reggel 7 órakor ment be a fegyveres, és túszul ejtette az ott tartózkodó három felnőttet és négy gyermeket.

Az egyik szülő kivételével azonban valamennyien ki tudtak menekülni az épületből.

A környéket - ahol több lakóépületet kiürítettek - lezárta a rendőrség, amelynek elit egysége, a Raid már megérkezett a helyszínre, hogy tárgyaljon a túszejtővel.

A prefektúra szerint a kommandósok felvették a kapcsolatot a túszejtővel, akinek a személyazonosságát a rendőrség egyelőre nem közölte.
A Le Monde című napilap helyszíni tudósítója szerint a túszejtő egy harminc év körüli férfi, akinél egy pisztoly van.

A Le Parisien honlapján azt írta, hogy egy szülő a gyermekét hozta be reggel a létesítménybe, amikor szembe találta magát a fegyveressel, aki akkor már négy gyermeket és három felnőttet tartott fogva. Az apának sikerült kivinnie az összes gyereket, majd a felnőttek is elmenekültek, miközben ő maradt egyedül a túszejtővel. A Le Parisien azt is írta, hogy a rendőrség nem tudja, hogy ki az "összefüggéstelenül beszélő" túszejtő, a követelései nem világosak.

Olvasóink írták

  • 1. Vicarious 2012. július 10. 12:27
    „Szükőszoba, szükőotthon ...:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltolták Timosenko tárgyalását

Egészségi állapota miatt nem tud a bíróságon megjelenni Julija Timosenko adócsalási ügyében folyó… Tovább olvasom