Délmagyar logó

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -5°C | 2°C Még több cikk.

Öthónapos csecsemőt marcangoltak a patkányok

A gyermekvédelmi hatóságok szeme láttára marcangoltak egy öt hónapos csecsemőt a patkányok a romániai Ialomiţa megyében - írja a manna.ro.
A rendkívül legyengült állapotban lévő kislány másodszor került ilyen sérülésekkel kórházba, egy hónappal ezelőtt már sebészeti beavatkozásra volt szükség.

A kislányt 28 éves, mentálisan sérült anyja és 56 éves apja neveli, aki elzárkózik minden segítségnyújtástól, és családját gyakorlatilag a világtól elzárva tartja. A helyi gyermekvédelem már tavaly, a kislány születése előtt felfigyelt a család viselt dolgaira, és külön segélyt is sikerült kijárni a számukra.

A vályogviskóban élő férfi és nő fűtetlen és szigeteletlen háza valóságos Noé bárkája: több tucat kutyával, macskával veszik körül magukat, a faluvégi viskóba a mezei állatok is beköltöztek. A szemétből turkált, szerteszét heverő élelmiszer-maradékon patkányok és egerek osztoznak. A kislány születését eleve csodának minősítették a helyi kórház szülészei, mert édesanyja alultápláltan hordta ki, több olyan betegségen is átesett, amelyek a terhesség elhalását is okozhatták volna - írja a manna.ro.

Ennek ellenére az újszülött életerősen látta meg a napvilágot. Szülei éheztetik, így súlya születése óta semmit sem nőtt. A gyermekvédelem szeretné állami gondozásba venni a gyereket, de az apa nem járul ehhez hozzá. „A kis Maugli életben maradásának egyetlen esélye, ha valamilyen módon kiemeljük ebből a környezetből, hiába küzdött eddig az életéért, ha a továbbiakban sem javul bár egy kicsit az ellátása, semmi esélye arra, hogy megérje az egy évet" – nyilatkozta kezelőorvosa.

Olvasóink írták

 • 19. CID 2010. március 05. 22:06
  „Macska is volt, meg patkány is. Valami nagy baj van ezekkel a román macskákkal :)”
 • 18. flexsnake 2010. március 05. 18:18
  „15. az lehet, de a francia rendőrség rendszeresen gettózik a magyarral meg a románnal ellentétben.
  Kelet felé haladva egyre nagyobb a káosz. A nyugati világban a bevándorló csórók egy kupacban vannak és nem nagyon mászkálnak külföldre.”
 • 17. rotátor 2010. március 05. 17:51
  „Milyen lehet a kicsi? "Születése óta a súlya semmit sem nőtt" és 5 hónapos! Gondolom megrágták a patkányok a füleit, az orrát, az ujjait is biztos. Bizonyított tény, hogy a súlyos fizikai lemaradás szellemi károsodáshoz vezet, erre szegénynek genetikailag is van esélye. Szóval 1-el több eltartott az államnak. És miért? Mert nem gondozták az anyát és nem lépnek még most se. Persze ennek hivatali felelőse nem lesz.”
 • 16. kiki77 2010. március 05. 16:02
  „A gyermek vedelem szeretne gondozasba venni??!!!-akkor miert nem veszi!!!!
  Bocsanat,de nem latod el a gyereked igy nincs jogod hozza!!!-gondolom sokan orommel orokbe fogadnak szegeny kis csoppseget:(((”
 • 15. Celtis 2010. március 05. 14:09
  „14. Amiről nem tudsz, attól még lehet, hogy létezik. Bár én sem jártam ott, így fogalmam sincs, a párizsi gettókban zsúfolódó bevándorlók miből élnek. És a saját házunk táján sem túl rózsás a helyzet... bár Romániában és még inkább Ukrajnában tényleg még nagyobb a szegénység.”
 • 14. flexsnake 2010. március 05. 13:38
  „13. párizsból ritkán exportálnak gyerekeket szervdonornak, míg romániában pénzért bármit megvehetsz, akár szerveket is. Ilyen a hatóságuk, nem tudnak mit kezdeni a 90%os lefedettségű maffiacsoportokkal. Nekünk kellene betonfalat emelni hogy ne jöjjenek át.”
 • 13. Celtis 2010. március 05. 13:23
  „Az EU-t nem is említeném. Párizs vagy Berlin szegénynegyedeiben ennél sokkal brutálisabb helyzetek is mindennaposak. És ismét hangsúlyozom, nem egyedi esetről van szó, hanem társadalmi jelenségről, még ha egy konkrét esetet is mutattak itt be. Nem annyi tehát a megoldás, hogy azt az egy csöppséget el kell venni a szüleitől és máris helyrebillen a világ igazságossága.”
 • 12. Ányez 2010. március 05. 12:49
  „Upszi, dehogynem! 2007 óta!”
 • 11. Ányez 2010. március 05. 12:48
  „Még nem tagok...”
 • 10. theseus 2010. március 05. 12:28
  „EU?”
 • 9. Celtis 2010. március 05. 12:13
  „8. hozzászólás antikos: Igen, valószínűleg jól sejted, miről van szó. És rögtön látni lehet, hogy ha nem is konkrétan patkányokkal, de a helyzet nagyon hasonló rengeteg családnál Magyarországon is: a szülők fogyatékosok, egy rakás szenvedélybetegségben szenvednek, több generáció óta nem dolgoztak és erkölcsi tartásuk sem valami erős. Egy ilyen családba született babának a jelenlegi körülmények között előre meg van írva az egész élettörténete, és az arról szól, hogy megismétlik a szüleik hibáit és nyomorát. Egy nem régi kutatás szerint aki kisgyerekként alultáplált volt, biológiailag másként fejlődik az agya és a személyisége, és felnőtt korában sem lesz képes kudarckerülés helyett sikerorientáltan élni.

  Mindezek miatt nem jó gondolkodás az, hogy "mi már eleget segítettünk a kisebbségeknek, most már kapaszkodjanak fel önerőből". Egy csecsemőn ugyanis nem kérhetjük számon a szüleinek életmódját. Állami nevelőintézetbe adni minden szegény gyereket, a szüleiket meg hagyni, hogy kihaljanak? Nyilván ez sem működne, azon túl hogy eleve embertelen ötlet. Akkor vajon mi lehet a megoldás? Erről érdemes beszélni.”
 • 8. antikos 2010. március 05. 11:23
  „Mindent tudunk erről... Sajnos egyből. Sajnálom a kicsit!!! A ki..... c..... k..... életbe!!!!”
 • 7. Amira 2010. március 05. 11:16
  „Sztem Romániában is rengetegen boldogan felnevelnék ezt a kisgyereket. Remélem az ottani gyámügy még időben lépni fog!”
 • 6. banew 2010. március 05. 10:45
  „Mióta érdekli a román hatóságot, hogy mi tetszik az embereknek? Egy nyilvánvalóan nem épeszű "szülő"-párnak egyáltalán hogy adhatták oda a gyereket? Most meg nem kérdezni, hanem fogni, elvinni, ha apuci tiltakozik őt is, csak a felnőttek "játszóházába". A gyerekbántalmazókkal majd megtanitják, hol lakik a Jósisten!”
 • 5. Besenyő_Pistabácsi 2010. március 05. 10:25
  „Én már nem is tudom milyen szerzet az ilyen ?”
 • 4. emzsr 2010. március 05. 09:56
  „Na, ez az igazi veszélyeztetés! Ez már tényleg nem baleset, mint a kádba esett hajszárító.
  El nem hiszem, hogy ne vehetnék el tőlük ezt a szerencsétlen kisbabát, amikor az élete forog veszélyben!
  Már, ha igaz egyáltalán ez az egész cikk...”
 • 3. reagens 2010. március 05. 09:34
  „Jézus Mária!!!”
 • 2. liongate 2010. március 05. 09:29
  „A gyerek érdeke az elsődleges szempont,hihetetlen,hogy ilyen megtörténhet,azok az emberek is felelősek ezért,akik nem lépnek az ügyben!!!!”
 • 1. Ányez 2010. március 05. 09:01
  „Mi az, hogy nem járul hozzá? Romániában nincs gyermekvédelem? Elvenni tőlük oszt´ kész, nem olyan bonyolult ez. Nehogy már még a fogyatékos anya és a gyökér apa döntse el, hogy mi legyen a gyerekkel!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

450 büntetőpont három év alatt

Gyakorisági rekord született Franciaországban gyorshajtásból: 206 alkalommal szegett szabályt egy… Tovább olvasom