Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Pappné Ábrahám Judit a honvédség hősi halottja

Baglán - Egy 32 éves magyar katonanő halt meg Afganisztánban, amikor támadás érte a magyar konvojt hétfőn. Pappné Ábrahám Judit törzsőrmestert posztumusz hadnaggyá léptették elő, s a honvédség hősi halottjának tekinti.
A hétfői afganisztáni támadásban 32 évesen elhunyt Pappné Ábrahám Judit törzsőrmestert posztumusz hadnaggyá léptették elő, s a honvédség hősi halottjának tekinti. Az összes parlamenti párt megrendült, és valamennyien részvétüket fejezték ki a katonanő hozzátartozóinak.

A Honvédelmi Minisztérium hétfő délelőtt közleményben tájékoztatott, hogy egy magyar katona életét vesztette az afganisztáni Baglán tartományban, amikor támadás érte a magyar konvojt hétfő hajnalban. A támadásban további egy katona életveszélyesen, másik kettő pedig súlyosan megsérült.

Majd Hende Csaba, honvédelmi miniszter délutáni sajtótájékoztatóján jelentette be: a támadásban, amelyet hétfőn hajnalban, magyar idő szerint fél négykor indítottak, egy 32 éves katonanő halt meg. Az elhunytat, Pappné Ábrahám Judit törzsőrmestert posztumusz hadnaggyá léptették elő, a honvédség hősi halottjának tekinti.

Pappné Ábrahám Juditot, aki 2002 óta szolgált a Magyar Honvédségben többször is kitüntették, 2007-ben a Békefenntartásért Szolgálati Jelet is átvehette. Önkéntesként 2003-ban Macedóniában, majd 2007-ben Koszovóban vállalt önkéntesként szolgálatot. Férje szintén szerződéses katona, és feleségével egy kontingensben szolgált, de az előző váltással épp néhány napja tért haza Afganisztánból. Magyarországon pedig egy helyen, a tatai dandárban szolgáltak.

A Boon.hu (Borsod Online) cikke szerint Pappné Ábrahám Judit Sajószentpéterről származott. Itt a négyes iskolában tanult, majd Kazincbarcikán, az Irinyi János középiskolában szerzett érettségi bizonyítványt. Tatabányán élt férjével, gyermekeik nem voltak. A kemma.hu információja szerint Pappné Ábrahám Judit személyügyi területen dolgozott, s Magyarországon és Afganisztánban is személyügyi tiszthelyettesként szolgált.

A hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményekben mindegyik parlamenti párt őszinte részvétét fejezte ki az elhunyt katona hozzátartozóinak, súlyosan sérült társainak pedig mielőbbi gyógyulást kívántak. Az összes párt megoldást szeretne a hasonló esetek elkerülésére.

A Fidesz-KDNP képviselőcsoportja - mint írták - mély megrendüléssel értesült az Afganisztánban önkéntes szolgálatot teljesítő magyar katonák ellen elkövetett merényletről. A kormánypárti frakciószövetség őszinte részvétét fejezte ki az elhunyt katona családtagjainak, hozzátartozóinak és barátainak, súlyosan sérült társainak pedig mielőbbi gyógyulást kívánt.

Az MSZP továbbra is támogatja, hogy a jóváhagyott és előirányzott forrásokat a kormány mielőbb bocsássa a Honvédelmi Minisztérium rendelkezésére, hogy a legkisebbre szűkíthessék a hasonló esetek előfordulási esélyét. A Jobbik közleményében az Afganisztánban szolgáló magyar katonák kivonását javasolta az újabb tragédiák elkerülése érdekében. Az LMP szerint pedig "a változó politikai és biztonsági körülmények" miatt a lehető legszélesebb nemzeti egyetértést kell kialakítani Magyarország afganisztáni szerepvállalásának kereteiről.

Az Egyesült Államok nagykövete, Eleni Tsakopoulos Kounalakis részvétét fejezte ki az elesett magyar katona családjának, és "hálájáról biztosította a magyar kormányt, a Magyar Honvédséget és a magyar embereket az együttműködésért és az áldozatokért".

Benkő Tibor altábornagy, vezérkari főnök a tárca sajtótájékoztatóján a támadásról annyit közölt, hogy a katonai konvoj éppen Puli-Humriból, a magyar bázisról Mazari Sarifba tartott, ahonnan a katonák már hazatértek volna Magyarországra, mert lejárt a mandátumuk. A konvoj mellett egy improvizált robbanószerkezetet robbantottak fel, majd három irányból kézifegyverekkel tűz alá vették a katonákat.

A konvoj negyedik autója, amelyben a meghalt katonanő és három sérült társa is utazott, ekkor kapott telitalálatot egy RPG-ből (páncéltörő rakétavetőből) - fűzte hozzá.

A konvoj parancsnoka segítséget kért és kapott. A helyszínen még jelenleg is harcok folynak, amelyben jelenleg a német és az afgán hadsereg katonái is részt vesznek. Hende Csaba újságírói kérdésre elmondta, hogy a környéken jelenleg homokvihar is van, ezért ez nehezíti például a súlyosan sérült, kómában lévő katona kórházba szállítását. A sérülteket így Puli-Humriban látták el, állapotuk stabil - fűzte hozzá.

A honvédség eddig két katonát veszített az afganisztáni műveletekben; mindkettő tűzszerész volt.

Magyarország 2006 óta működtet PRT-t (Province Reconstruction Team - Tartományi Újjáépítési Csoport) az Afganisztán északi részén fekvő Baglán tartományban. A mintegy 240 fős alakulat Puli-Humri központban állomásozik.

Korábban írtuk

A Baghlan tartományban szolgáló Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) egyik konvoját a hétfőn, magyar idő szerint hajnali 3 óra 30-kor támadás érte, amely során egy magyar katona a helyszínen életét vesztette. Egy társa életveszélyesen, másik kettő pedig súlyosan sérült meg.

Az MH PRT 8. váltásának hazautazó állománya az ISAF Északi Régiójának központjába, Mazar-e Sharif városba tartott, amikor Pol-e Khumritól északnyugatra, 20 km-re egy robbanást követően több oldalról össztűz alá vették őket. Az incidens után a konvoj visszatért a PRT táborába, ahol a sérülteket orvosi ellátásban részesítették.

Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter a történtekről tájékoztatta a Magyar Köztársaság elnökét, a miniszterelnököt, valamint az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnökét és a parlamenti pártok frakcióvezetőit. Az elhunyt katona hozzátartozóit a Magyar Honvédség kiértesítette, amely során a honvédelmi miniszter, a HM Honvéd Vezérkar főnöke, valamint Kovács József vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka részvétét fejezte ki a családnak.

A Honvédelmi Minisztérium rendkívüli sajtótájékoztatót tart, előreláthatóan hétfő délután 14 órakor a minisztérium épületében.

Az első információk

Az MTI egyelőre csak annyit tud, a magyar katona meghalt, amikor támadás érte a magyar konvojt hétfőn, az afganisztáni Baglán tartományban. Az esetről a honvédelmi tárcától értesült a távirati iroda.

A minisztérium közleménye szerint a magyar idő szerint hétfő hajnalban történt támadásban egy magyar katona életveszélyesen, két társa pedig súlyosan megsérült.

A külföldön szolgálatot teljesítő magyar katonák halálesetei

1973. április 9. - Dél-Vietnam területén szolgálatteljesítés közben lezuhant a Vietnami Nemzetközi Ellenőrző és Felügyelő Bizottság helikoptere. A balesetben a Bizottság magyar tagozatának két tisztje, valamint további hét - indonéz, kanadai, vietnami és amerikai - katona vesztette életét.

1998. február 18. - A Sínai-félszigeten két magyar békefenntartó katona életét vesztette egy közúti balesetben, egy harmadik könnyebb sérülést szenvedett. A Multinacionális Erők és Megfigyelők Békefenntartó Missziójának (MFO) vizsgálata szerint a tragédia oka gyorshajtás volt.

2001. október 8. - Az abház főváros, Szuhumi közelében - feltételezhetően csecsen szakadárok vagy grúz partizánok - lelőttek egy járőröző Mi-8-as helikoptert. A balesetben életét vesztette Török László ezredes, az ENSZ grúziai megfigyelő missziójának parancsnokhelyettese.

2004. június 17. - Irakban egy ivóvizet szállító magyar katonai konvoj járművei mellett pokolgép robbant. A repeszek megöltek egy 27 éves szakaszvezetőt, egy másik magyar katona is megsebesült.

2004. szeptember 29. - Bosznia-Hercegovinában, Bihácstól mintegy 15 kilométerre egy magyar katona által vezetett 5 tonnás tehergépkocsi a kanyarban kisodródott az útról. A teherautó vezetője meghalt, a másik magyar katona megsérült.

2008. június 10. - Afganisztánban meghalt a magyar tartományi újjáépítési csoport tűzszerésze, amikor egy házi készítésű robbanószerkezetet hatástalanított.

2008. július 12. - Tűzszerész feladatai végrehajtása közben egy robbanás következtében életét vesztette egy tűzszerész százados Afganisztánban, a Kunduz városba vezető úton.

Olvasóink írták

191 hozzászólás
 • 191. purgator 2010. augusztus 26. 00:57
  „188. hozzászólás fLeTo 2010.08.25. 06:27
  187. hozzászólás purgator 2010.08.25. 01:12
  "Jóakaratod kidomborodott korábban is az 1 magyar katona = X EURO "- ezt kifejtenéd bővebben???

  Értetlenkedéssel mit oldasz meg?
  Itt egy türelmesebb ember aki elmagyarázza:
  http://velemenyvezer.blog.hu/2010/08/24/magyar_honvedseg_sodrodunk_tovabb”
 • 190. fLeTo 2010. augusztus 25. 19:29
  „Persze 2 napig. Az első nap lebombáznának minden fontos stratégiai központot. Másnap pedig aláírást gyűjtene a sok nagyokos, hogy mi legyen...”
 • 189. liongate 2010. augusztus 25. 06:59
  „fLeto 2 napig? ha engem kérdezel szerintem 2 percig sem tudnánk tartani a frontot és ezt ne vegye sértésnek senki,ezek csak tények!
  Nem lett volna szabad,hogy ennek a fiatal hölgynek a halálából ilyen vita kerekedjen,nagyon sok oldalról lehet megközelíteni,ezért sincs értelme.
  Őszinte részvétem a katonanő családjánbak,barátainak,aki képes ilyesmit vállalni,akárhol is van HŐSI halott a szó legnemesebb értelmében!”
 • 188. fLeTo 2010. augusztus 25. 06:27
  „187. hozzászólás purgator 2010.08.25. 01:12

  "Jóakaratod kidomborodott korábban is az 1 magyar katona = X EURO "- ezt kifejtenéd bővebben???

  Egyszerűen nem értem milyen rabszolga kereskedelemről írsz... A misszió önkéntesekből áll, ha nem jelentkezne senki, akkor maradna az anyagi finanszírozás.
  A képlet nagyon egyszerű: -Tagok vagyunk és ezt vállaltuk.

  A kisebbséggel előjönni és a "liberós" jelző használata engem csak annyiban erősít meg, hogy veled érdemlegesen vitatkozni teljesen felesleges dolog.”
 • 187. purgator 2010. augusztus 25. 01:12
  „"...kívánok neked ilyen kultúrális megvilágosodást!"
  fLeTo,
  viszonzásul én is kívánjam neked, hogy a "szövetségeseink" érdekében történő csatázgatások alatt elszaporodó, az általad barbárnak tartott kultúrájúakhoz hasonló liberós indíttatású saját kisebbségeink hozzák meg neked ugyanezt a "kultúrális megvilágosodást"?
  Nem teszem, pedig jóslás nélkül is egyre reálisabb ennek esélye, lázálmaiddal szemben, mely távoli népek felszabadításáról - vagy inkább anyagi javaiktól történő megszabadításáról - szól. Miből gondolom?
  Kambodzsa, Korea, Viet Nam, Afganisztán, Iraq... győztes hittérítő háborúi elgondolkodtatnak.”
 • 186. purgator 2010. augusztus 25. 01:00
  „184. hozzászólás fLeTo 2010.08.24. 23:54
  Az előző 185. a technika ördögének ármánya - nem dadogás okán ismétlődött.
  Viszont -
  "A NATO minden egyes katonáért 5000-7000 dollár között fizet a küldő országnak."
  Mint termelő üzem? Mert a golyófogókon kívül befizetendő Eurócskálról azért nagyvonalúan elfeledkeztél, nem beszélve honfitársaink életének laza eurosítása inkább rabszolgakereskedői, mint emberi gondolkodásra vall.

  "Sajnálom, hogy kultúrának nevezel egy olyan "jelenséget", amit a nőkkel tesznek Afganisztánban...kívánok neked ilyen kultúrális megvilágosodást!"
  Jóakaratod kidomborodott korábban is az 1 magyar katona = X EURO témában, viszont mások évezredes kultúráját bírálgatni nonszensz, amikor saját térfelünkön máig játszanak, több száz évi kísérletek után is, a többségi(EU-norm) irányába nulla szocializálódási szándékot képviselő, vészesen gyarapodó, védett kategóriába tartozó kisebbségeink.
  Más szemében a szálkát...”
 • 185. purgator 2010. augusztus 25. 00:40
  „177. hozzászólás fLeTo 2010.08.24. 20:13
  és még én vádoltam meg novaklaszlo56"-ot kenetteljesen demagóg parasztvakítással? Ezek után a bocsánatáért esedezem!
  "Gondolom az sem tetszene, ha pénzt kellene fizetni, ha nem küldenek ki (ÖNKÉNTESEN) alakulatokat, mert az esetben fizetni kellene."
  Mert most a golyófogók rezsijét szerinted ki finanszírozza "közpénzből" pluszként? Ingyen nincs, mint minden a "szocializmusban".

  "Mondjuk megkérdezném az afgán asszonyokat, hogy szeretnének-e még úgy élni, hogy a kecskéket többre tartják náluk. A lányok nem tanulhatnak, nem szavazhatnak."
  Istenem, itt a térdig érő demokráciában ki kérdezi meg a mi asszonyainkat, miért keresnek ugyanazon körülmények között legalább 20%-al kevesebbet? Ne akarjuk már mindenki kultúráját mi erre a csoda, szabados liberós fosra "felszabadítani"!

  "Tehát aki azt írogatja , hogy "megszállók", az gondolkodjon el azon milyen jó lett volna, ha 56-ban nem az oroszok jöttek volna be."
  Gondoltam, ugyanolyan sz@r lenne legalább nekünk is most, mint csóró labanc sógorainknak. Az ilyen értelmes kérdésekre lucskosra bőgöm a nemzeti pufajkámat.”
 • 184. fLeTo 2010. augusztus 24. 23:54
  „180. hozzászólás purgator 2010.08.24. 21:27

  "Mert most a golyófogók rezsijét szerinted ki finanszírozza "közpénzből" pluszként? Ingyen nincs, mint minden a "szocializmusban"."

  A NATO minden egyes katonáért 5000-7000 dollár között fizet a küldő országnak. Az más kérdés, hogy ebből a szolgálatot teljesítő katona 1200-1500 dollárt kap, de mint látjuk így is jelentkeznek elegen. Természetesen a közösből is megy pénz. Nehéz felfogni biztosan, hogy a NATO nem egy karitatív szervezet.
  Tessék aláírásokat gyűjteni, hogy népszavazáson döntsön a nép, hogy kell-e az országnak szövetségben maradnia. Csak utána ne nyavíkoljatok, hogy visszahozzák a kötelező sorkatonaságot és még több "közös" pénzt áldoz az ország a nagy semmire. Ugye azt belátja mindenki, hogy 2 napig nem tudnánk tartani a frontot egy ország ellen sem. Ezt nem egy katona ismerősöm megerősítette!

  "Istenem, itt a térdig érő demokráciában ki kérdezi meg a mi asszonyainkat, miért keresnek ugyanazon körülmények között legalább 20%-al kevesebbet? Ne akarjuk már mindenki kultúráját mi erre a csoda, szabados liberós fosra "felszabadítani"!"

  Sajnálom, hogy kultúrának nevezel egy olyan "jelenséget", amit a nőkkel tesznek Afganisztánban...kívánok neked ilyen kultúrális megvilágosodást!
  és még jobban sajnálom, hogy ezzel a 20%-os dologgal jössz. -na ez a demagógia

  "Gondoltam, ugyanolyan sz@r lenne legalább nekünk is most, mint csóró labanc sógorainknak. Az ilyen értelmes kérdésekre lucskosra bőgöm a nemzeti pufajkámat."
  No comment...”
 • 183. sóska66 2010. augusztus 24. 22:29
  „"Senki sem különálló sziget; minden ember a kontinens egy része, a szárazföld egy darabja; ha egy göröngyöt mos el a tenger, Európa lesz kevesebb, éppúgy mintha egy hegyfokot mosna el, vagy barátaid házát, vagy a te birtokod; minden halállal én leszek kevesebb, mert egy vagyok az emberiséggel; ezért hát sose kérdezd, kiért szól a harang: érted szól."”
 • 182. Mechanical 2010. augusztus 24. 22:26
  „181. nagyi8 2010.08.24. 21:48

  Húsz éve akarjuk, több kevesebb elánnal a rendszerváltást. A kommunista-szocialista modell helyett a piacgazdaságot.
  De ez úgy nem megy, hogy a kommunista "vívmányokat" mindenáron meg akarjuk tartani.
  Bele kell nyugodni, ha nem akarunk váltani, akkor maradunk az a posztkommunista ország mint az elmúlt húsz évben...”
 • 181. nagyi8 2010. augusztus 24. 21:48
  „179. klj_54 2010.08.24. 20:26
  ******************************************

  Passzív nézet!

  A civil Albert Zsolt házaspár indította 2008-ban az aláírásgyűjtést a TB-privatizációja ellen.

  Mint tudjuk, az MSZP-SZDSZ-MDF horda kétszer megszavazta a TB-privatizációt,
  aminek az évi pénztárcája kb 1´500 milliárd.
  Kb. 500´000 aláírás jött össze 1-2 hét alatt.

  Az MSZP-SZDSZ-MDF horda pánikszerűen visszavonta a törvényt.

  Az 1989-es váltás óta ez volt a legnagyobb jelentőségű civil győzelem
  a talp- és s@ló politikusok akarata ellen.

  Nos Kedves Fórumozó, így is lehet demokratikusan a népakaratot keresztülvinni!
  .
  Tanulhat ebből, ha tud és akar!
  .

  Egyébként ha nem tévedek, a hollandok visszavonták embereiket a USA és NATO öldöklésekből.
  Nagyszerű, követendő példa!
  .”
 • 180. purgator 2010. augusztus 24. 21:27
  „177. hozzászólás fLeTo 2010.08.24. 20:13
  és még én vádoltam meg novaklaszlo56"-ot kenetteljesen demagóg parasztvakítással? Ezek után a bocsánatáért esedezem!
  "Gondolom az sem tetszene, ha pénzt kellene fizetni, ha nem küldenek ki (ÖNKÉNTESEN) alakulatokat, mert az esetben fizetni kellene."
  Mert most a golyófogók rezsijét szerinted ki finanszírozza "közpénzből" pluszként? Ingyen nincs, mint minden a "szocializmusban".

  "Mondjuk megkérdezném az afgán asszonyokat, hogy szeretnének-e még úgy élni, hogy a kecskéket többre tartják náluk. A lányok nem tanulhatnak, nem szavazhatnak."
  Istenem, itt a térdig érő demokráciában ki kérdezi meg a mi asszonyainkat, miért keresnek ugyanazon körülmények között legalább 20%-al kevesebbet? Ne akarjuk már mindenki kultúráját mi erre a csoda, szabados liberós fosra "felszabadítani"!

  "Tehát aki azt írogatja , hogy "megszállók", az gondolkodjon el azon milyen jó lett volna, ha 56-ban nem az oroszok jöttek volna be."
  Gondoltam, ugyanolyan sz@r lenne legalább nekünk is most, mint csóró labanc sógorainknak. Az ilyen értelmes kérdésekre lucskosra bőgöm a nemzeti pufajkámat.”
 • 179. klj_54 2010. augusztus 24. 20:26
  „174. hozzászólás nagyi8 2010.08.24. 20:00
  Úgy lesöprik az akár egymillió aláírást mint Marikának az aláírásai alól is kirántották a sámlit!
  És ez nemcsak a fideszre, hanem az összes képviselőre értem!
  Honnan mernék venni a bátorságot ahhoz a választópolgárok, hogy saját dolgukban - a képviselők helyett!- döntsenek?”
 • 178. fLeTo 2010. augusztus 24. 20:20
  „nagyi8

  Ön egyetért -e azzal, hogy a magyar honvédség tagjai ÖNKÉNTESEN elmehetnek külföldi missziókba?

  Ön egyetért -e azzal, hogy a NATO megvédje az országot bármilyen támadás ellen ?

  Ön egyetért-e azzal, hogy bár NATO tagok vagyunk ennek ellenére nem küldünk ÖNKÉNTES katonákat külföldi misszióba, hanem inkább fizetünk a közpénzből?

  Ön egyetért-e azzal, hogy tipikusan magyar mentalitás az, hogy mindenki csak a kezét tartja, de adni és tenni érte nem akar semmit?”
 • 177. fLeTo 2010. augusztus 24. 20:13
  „purgator

  Szerinted mit kellene tenni? NATO tagok vagyunk.(Népszavazáson döntött róla az ország!)
  Gondolom az sem tetszene, ha pénzt kellene fizetni, ha nem küldenek ki (ÖNKÉNTESEN) alakulatokat, mert az esetben fizetni kellene.
  Hiszed vagy sem Magyarország mindig valamelyik országnak a csatlósa volt. Szent István óta.
  Gondolom neked is vannak ismerőseid, kapcsolataid. Valamikor segítesz valakin és neked is segítenek.
  Ez is egy ilyen dolog. Most abba ne menjünk bele, hogy jogos -e az ott tartózkodás vagy sem.
  Mondjuk megkérdezném az afgán asszonyokat, hogy szeretnének-e még úgy élni, hogy a kecskéket többre tartják náluk. A lányok nem tanulhatnak, nem szavazhatnak. Sorolhatnám a többi szomorú tényt.
  Tehát aki azt írogatja , hogy "megszállók", az gondolkodjon el azon milyen jó lett volna, ha 56-ban nem az oroszok jöttek volna be. Talán ilyen nem fog előfordulni többet, mivel egy olyan szövetségben vagyunk benne ami kicsivel több biztonságot ad az országnak. Igen ennek sajnos ára van és sajnos ez áldozatokkal jár, de akik erre a hivatásra tették fel az életüket azok tisztában is vannak a veszélyeivel.”
 • 176. bespin 2010. augusztus 24. 20:09
  „Nagyi8. Maradjunk ennél: Magyar HONvédség. A hon nem "kül".”
 • 175. bespin 2010. augusztus 24. 20:07
  „174. Én is hozok pár százat!”
 • 174. nagyi8 2010. augusztus 24. 20:00
  „VEGYÜK KI A CUMIT A SZÁJUKBÓL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  **********************************************************************

  Mi kivehetnénk a politikusok szájából a katonáskodó, a mi pénzünkön vásárolt CUMIT.

  Ha rendeznénk egy országos aláírásgyűjtést népszavazáshoz,
  több mint kétszázezer aláírással.
  Pl. így:
  Egytért e Ön azzal,
  hogy magyar katona idegen országban többet nem teljesíthet szolgálalot?

  Várom a még jobb megfogalmazásokat
  és az esetleges jelentkezőket az aláírásgyűjtésre.

  Én személyesen vállalnék kb. 3´000 aláírást.
  .”
 • 173. kommandos 2010. augusztus 24. 19:04
  „lacika picikét beképzelt”
 • 172. novaklaszlo56 2010. augusztus 24. 18:59
  „171. hozzászólás purgator 2010.08.24. 18:41
  - Nem beszéltem "jóakaró szövetségeseinkről.
  - A demagóg pátosz, vagy a pátosz demagógiája pedig hiányzik a szótáramból. Lehet, hogy inkább az zavar, hogy nem vagyok, a "többségi stílusnak megfelelően, elég arrogáns és flegma. Sajnálom. Ilyen vagyok, és szándékom szerint ilyen is maradok. A te fogalmaid szerint: kötelességtudó, demagóg parasztvakító. Vagyis súlyosan veszedelmes a társadalom tisztességes és gondolkodó többségére. Így valahogy, ugye?
  Rendben, lezárva.”
191 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezuhant egy kisrepülőgép Nepálban

Hegynek ütközött egy kisrepülőgép Nepál fővárosának közelében kedden - közölte a rendőrség. Tovább olvasom