Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Permi tűzvész: keddig 148 ember halt meg

Keddre 148-ra emelkedett a permi Sánta ló szórakozóhelyen december 5-re virradó éjjel pusztító tűz halálos áldozatainak a száma, s a kórházban ápolt 81 sérült közül továbbra is 21 van súlyos, életveszélyes állapotban.
Az illetékes permi bíróság helyben hagyta Anatolij Zaknak, a Sánta ló klub egyik társtulajdonosának vizsgálati fogságban tartását. Előzőleg Zak ügyvédjei ezt megfellebbezték.

Zak ellen kedden újabb eljárást indítottak adócsalás gyanújával.

A tűzvész után a Sánta ló helyiségeiben helyszínelő nyomozók közül 13-an ugyancsak orvosi kezelésre szorultak mérgezési tünetekkel - adták hírül a lapok. A klubban többek között a burkolat és a hangszigetelés erősen mérgező füsttel égő anyagokból készült, s ezért a halálos áldozatok közül sokan mérgezésben haltak meg.

A katasztrófa óta az egész országban tűzrendészeti ellenőrzéseket tartanak az illetékesek. Moszkvában a több száz ellenőrzött szórakozóhely közül 80 került "feketelistára" a tűzvédelmi előírások megsértése miatt: ezek anyagát megküldték a bíróságoknak, amelyeknek dönteniük kell az esetleges ideiglenes bezárásról. Nyolc fővárosi klub bezárásáról már döntöttek is. Krasznodarban ugyanakkor az ellenőrzött szórakozóhelyek mindegyikében találtak szabálysértéseket.

A sérültek és a halálos áldozatok családtagjainak megsegítésére nyitott bankszámlára keddig közel 42 millió forintnak megfelelő összegű adomány érkezett.

A Moszkovszkij Komszomolec című lap a permi tűzvész nyomán árván maradt gyerekek sorsát kutatva beszámolt arról, hogy egy teljesen elárvult testvérpár érdekében összefogott a 35 éves szülők egész volt egyetemi évfolyama. Számlát nyitottak, ahová mindannyian utalnak majd havonta pénzt, ellátják a kilencéves kislányt és a négyéves kisfiút legalább ruhaneművel, de lehetőség szerint minden más szükségessel is, és megfogadták, hogy saját gyerekeikkel az ifjúsági rendezvényekre magukkal viszik elhunyt évfolyamtársaik gyerekeit is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy illinois-i börtönbe szállítanak több guantánamói foglyot

Egy kihasználatlan illinois-i börtönbe szállítanak az amerikai hatóságok több olyan terroristagyanús… Tovább olvasom