Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Rejtélyes módon éhen halt egy 45 éves nő és a két lánya Bécsben

A feltételezések szerint a tragédia az anya pszichés betegségével állhat összefüggésben. Hogy ez miként vezethetett az ikerlányok éhhalálához, egyelőre rejtély.
Az osztrák rendőrség csütörtökön közölte, hogy a jelek szerint éhen halt az a nő és két lánya, akikre holtan bukkantak rá bécsi lakásukban a hét elején.

A 45 éves anyára és 18 éves ikerlányaira önkormányzati lakásukban bukkantak rá az osztrák főváros Floridsdorf körzetében kedden.
    
A boncolást követően kiderült, hogy a három nő éhen halt március végén vagy április elején - számolt be Patrick Maierhofer rendőrségi szóvivő.
    
"Az első toxikológiai vizsgálat nem mutatta ki mérgezés nyomait" - tette hozzá. "A következő hetekben további részletes vizsgálatokra kerül sor."
    
A nyomozók korábban elmondták, hogy nem találtak betörésre vagy erőszakra utaló jeleket. A hatóságok szerint nem valószínű, hogy a nőket (vagy akár csak az ikerlányokat) bezárták vagy kényszerrel tartották a lakásban. Az elzártan élő, kevés kapcsolattal rendelkező család nem hagyott hátra búcsúlevelet, és élelmiszert sem találtak otthonukban.
    
A feltételezések szerint a tragédia az anya pszichés betegségével állhat összefüggésben. A nőnél - aki többször keresett menedéket anyaotthonban -, már évekkel korábban felállították a diagnózist. Hogy ez miként vezethetett az ikerlányok éhhalálához, egyelőre rejtély.
    
A család nem volt ismeretlen az ifjúságvédelmi hatóságok előtt, miután az iskolaköteles kort elhagyását követően a lányok 2016 őszétől nem látogatták korábbi oktatási intézményüket. A hatóságok tisztázták a helyzetet, és úgy döntöttek, hogy nincs szükség további intézkedésre. Az üggyel foglalkozó illetékesek szerint semmi sem utalt arra, hogy a lányok ártalmas pszichés vagy fizikai befolyás alatt álltak volna.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brexit - Brit sajtó: napokon belül bejelentheti távozását Theresa May

Brexit - Brit sajtó: napokon belül bejelentheti távozását Theresa May
A The Times című konzervatív brit napilap csütörtökön közölt értesülése szerint azonban May… Tovább olvasom