Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Rejtélyes robbanások tartják izgalomban Krakkó lakóit

Egy hónap leforgása alatt négy kisebb pokolgépes robbanás történt a dél-lengyelországi Krakkóban, melyek több embert megsebesítettek. A rendőrség egyelőre sötétben tapogatózik - jelentette hétfőn a lengyel sajtó.
A legutóbbi ilyen eset vasárnap reggel volt. Krakkó egyik csöndes kertvárosában egy 65 éves férfi a háza előtt egy 40 centiméteres műanyag csövet talált. Amikor ki akarta dobni, a cső felrobbant. A férfi a lábán megsérült, kórházba szállították. Nincs életveszélyben.

Június 29-én két házilagos készítésű, primitív szerkezet robbant föl, három személy szenvedett sérüléseket. Július 14-én egy Nowa Hutában élő 35 éves férfi sérült meg, amikor felrobbant kezében a lakása ajtajánál talált csomag, amelyet megpróbált kinyitni. Kiderült, hogy néhány hónappal korábban ismeretlen személyektől életveszélyes fenyegetéseket kapott.

A rendőrség, amely szerint a vasárnapi és a két első robbantást ugyanaz a tettes követhette el, 30 ezer zloty (2 millió forint) pénzjutalmat tűzött ki a nyomravezetőnek, és fantomképet tett közzé két lehetséges elkövetőről. A hatóságok azt gyanítják, hogy elszámolási vita vagy zsarolás lehet a háttérben. Vannak azonban olyan feltételezések is, hogy egy pszichopata készíti a robbanószerkezeteket.

Krakkóban, mely Lengyelország egyik idegenforgalmi központja, a félelem légköre uralkodott el. A rendőrség felszólította az embereket, hogy a házuk előtt vagy a liftben talált ismeretlen tárgyakhoz ne nyúljanak, hanem értesítsék a hatóságot, amely robottal vizsgálja meg a gyanús csomagokat.

A robbanásokon kívül gyújtogatások is történtek Krakkóban. Néhány hónap alatt kilenc garázst gyújtottak fel ismeretlen tettesek több krakkói kerületben. Önkéntesekből őrjárat alakult, amely éjszakánként vigyáz a lakók tulajdonára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összedőlt a nagyszínpad a fesztiválon: súlyos sérültek

Összedőlt a nagyszínpad a kanadai Ottawa Bluesfest zenei fesztivál zárónapján a viharos időjárás… Tovább olvasom