Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Sargentini-jelentés - Deutsch: Brüsszel bevándorláspárti többsége visszaél hatalmával

Brüsszel bevándorláspárti többsége visszaél a hatalmával, ezt bizonyítja a Sargentini-jelentés elfogadásával kapcsolatos elképesztő, abszurd jogi csűrés-csavarás - mondta Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő hétfőn Budapesten újságíróknak.
Az Európai Parlamentben (EP) kedden tárgyalják meg a Sargentini-jelentést, "helyesen kiejtve a Soros-jelentést", a vitán Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz - fejtette ki a fideszes EP-képviselő. Emlékeztetett, a kormányfő felszólalására "bőkezűen" hét perc biztosított, de Orbán Viktornak ennyi is elég lesz, hogy megvédje a magyar polgárokat, hogy kiálljon Magyarország mellett, hogy a lehető leghatározottabban visszautasítsa azokat a vádakat, rágalmakat, amelyeket a jelentés megfogalmaz. Megjegyezte, az előzetes kalkulációk szerint a határozathozatal másnap, szerdán lesz.

A dokumentum elfogadása körül azonban egy "jogi csűrés-csavarás" zajlik, pedig a szabályozás világos - mondta Deutsch Tamás.

Az EP házszabálya meghatározza az előterjesztések elfogadásának menetét - magyarázta -, ez alól pedig az jelent kivételt, ha az Európai Unió alapszerződése eltérő, speciális többséget ír elő. A VII. cikkely szerinti előterjesztés az utóbbi körbe tartozik, így az ilyen dokumentum akkor tekinthető elfogadottnak, ha a leadott szavazatoknak - az igen és a nem szavazatoknak, valamint a tartózkodásoknak is - az összeszámlálása alapján a támogató voksok több mint kétharmadot érnek el. Emellett feltétel, hogy a szavazatszám elérje az EP létszámának többségét.

A brüsszeli bevándorláspárti többség azonban olyan helyzetet akar előállítani, amelyben egy nekik mindenképpen kedvező eredmény születik, és az alapján el tudják ítélni Magyarországot - mondta a politikus.

Hozzátette, noha a szavazás végeredménye bizonytalan, de árulkodó, hogy ehhez a "jogi csűrés-csavaráshoz" folyamodtak.

A rendőrség által szexuális erőszak miatt keresett menekült afgán férfi ügyében Deutsch Tamás kérdésre azt mondta: minden erőszakos bűncselekmény felháborító, a szexuális erőszak pedig még elemibb felháborodást kelt minden jóérzésű magyarban.

Bárhol bármikor bárki követ el ilyen bűncselekményt, a rendőrségnek kötelessége "hajtóvadászatszerű" eljárásban elfognia a feltételezett bűnelkövetőt, majd példás ítéletre van szükség - jelentette ki a Fidesz EP-képviselője.

Egyúttal azt javasolta, hogy azok, akik szerint nem szabad összekapcsolni az illegális migrációt és a bűncselekmények számát, mondják el ezt a szexuális erőszak áldozatának vagy a nő családtagjainak.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Die Welt: Brüsszel egységesítené és szigorítaná a kitoloncolási szabályokat

Die Welt: Brüsszel egységesítené és szigorítaná a kitoloncolási szabályokat
A brüsszeli bizottság még nem nyilvános javaslata szerint a hazatoloncolások számának és… Tovább olvasom