Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Sikeresnek nevezte hazája menekültpolitikáját az osztrák belügyminiszter

Herbert Kickl azt hangsúlyozta: számára a csökkenő számok motivációt jelentenek a világos, következetes menekültpolitika folytatására.
A belügyminisztérium intézkedéseinek következtében csökkent a beadott menedékkérelmek száma Ausztriában - erről beszélt a Kronen Zeitungnak adott, hétfőn megjelent interjújában Herbert Kickl osztrák belügyminiszter.  

A szabadságpárti politikus szerint a közelgő európai parlamenti választások "hatalmas lehetőséget"  jelentenek arra, hogy az Ausztriában a menekültpolitika terén végrehajtott irányváltást európai szinten is megvalósítsák."

Az osztrák kormány egyértelmű menekültpolitikát folytat Kickl szerint. A tárcavezető  úgy fogalmazott:

Meg akarjuk fordítani a migráció irányát; azt szeretnénk, ha a migrációs áramlás ismét északról déli irányba tartana, nem pedig - ahogy korábban  hosszú időn át - dél felől északra, ellenőrzés nélkül érkezhessenek az emberek".

    
Herbert Kickl elismerően szólt az osztrák hivatalok menekültügyi eljárásokban nyújtott tevékenységéről; szerinte a területen dolgozó tisztviselők minden emberi jogi normát betartanak, és objektíven járnak el a különböző ügyekben. A belügyminiszter ezzel együtt megalapozatlannak nevezte az ENSZ illetékes szervezete által Ausztriát ért bírálatokat. A nemzetközi szervezet korábban a menedékkérőkkel való bánásmód miatt bírálta Ausztriát; az általuk készített jelentés szerint az osztrák tisztviselők bizalmatlanul, előítélettel viszonyulnak a menedékkérőkhöz.
    
További vitatott kérdésnek nevezte az osztrák belügyminiszter a menedékkérők kisegítő jellegű munkáért kapott órabérének összegét, Herbert Kickl nemrég tett javaslatot arra, hogy - az igazságosság elve alapján - a menedékkérők Ausztria-szerte óránként egységesen 1 euró 50 centet kapjanak munkájukért. A törvénymódosító javaslatot jelenleg véleményezik.
    
Elégedettségét fejezte ki Herbert Kickl a menedékkérelmek számának csökkenése miatt, megjegyezte ugyanakkor, hogy a kérelmezők száma még mindig nem nevezhető alacsonynak. Azt hangsúlyozta: számára a csökkenő számok motivációt jelentenek a  világos, következetes menekültpolitika folytatására. Emlékeztetett arra, hogy a pozitív változás a korábbi intézkedések eredményeképp következett be. A tárcavezető példaként említette a határellenőrzés visszaállítását, és azt is, hogy márciustól a Traiskirchenben, illetve Thalhamban lévő befogadóközpontokat kilépő központoknak nevezik; ahol a korábbinál gyorsabban folytatják le a személyazonosság vizsgálatát.
    
Herbert Kickl arról is beszélt: nagyon jónak tartja az osztrák kormánypártok, az  Osztrák Néppárt és  saját pártja, az Osztrák Szabadságpárt kapcsolatát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tényleg van szaga a pénznek: 1,2 millió eurót szagolt ki Luke, a rendőrkutya

Tényleg van szaga a pénznek: 1,2 millió eurót szagolt ki Luke, a rendőrkutya
Az EU-ban 2007 óta kötelező a 10 ezer eurónál nagyobb készpénzösszeg bejelentése az uniós határ… Tovább olvasom